Yunet
 

Društvo

Za putnu infrastrukturu Alibunara izdvojeno sto miliona dinara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. mart 2024. • 16:50 •

Za putnu infrastrukturu Alibunara izdvojeno sto miliona dinara

U opštini Alibunar nastavljaju su radovi na obnovi infrastrukture u naseljenim mestima. Prva faza radova obuhvatala je rehabilitaciju puteva u Vladimirovcu, Dobrici, Lokvama i Seleušu zajedničkim sredstvima Pokrajine i lokalne samouprave, podseća predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić.

„Sada je novim budžetom isplanirana druga faza asfaltiranja koja se odvija u naseljenim mestima Alibunar, Banatski Karlovac, Nikolinci i Novi Kozjak. Gotovo sto miliona dinara je izdvojeno iz lokalnog budžeta za te infrastrukturne projekte. Lokalna samouprava je vodila računa o tome da ispoštuje potrebe svih građana u svim naseljenim mestima, koje su nam mesne zajednice prezentovale kao najvažnije i najurgentnije“, rekla je Zorana Bratić, predsednica opštine Alibunar

Kako navodi naša sagovornica, u planu su i novi radovi kojima će biti obnovljena infrastruktura na teritoriji Alibunara, koji će se isto odvijati po fazama.

„Takođe, ove godine radimo na uređivanju trotoara po lokalnim parkovima, saniranju sportskih terena u tri naseljena mesta. Vodimo računa i o sportskoj infrastrukturi. Inače, mi imamo dve hale opremljene po svim standardima, ali je važno da naša deca imaju i terene na otvorenom, koji će takođe ispunjavati te standarde“, dodala je Zorana Bratić.

Poznato izletište Devojački bunar dobiće ove godine sportski teren i trim stazu, tako da će to privući još više posetilaca te oaze mira i zelenila. Radove će obaviti lokalna samouprava u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Alibunar.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena