Yunet
 

Društvo

Unapređenje bezbednosti u saobraćaju nastavljeno u Debeljači

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. mart 2024. • 17:00 •

Unapređenje bezbednosti u saobraćaju nastavljeno u Debeljači

Radovi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju nastavljeni su u Debeljači postavljanjem saobraćajne signalizacije, a prva faza završena je krajem prošle godine. Početak druge faze radova obišao je zamenik predsednika opštine Kovačica, Petar Višnjički.

U Debeljači su nastavljeni su radovi na unapređenju bezbednosti u saobraćaju. Početak radova obišao je Petar Višnjički, zamenik predsednika opštine Kovačica

„Krajem prošle godine urađena su kritična mesta u Debeljači. Ovim radovima kompletiramo celu Debeljaču što se tiče saobraćajne signalizacije. Obezbedićemo pružne prelaze, kružne tokove, pešačke prelaze i ostale signalizacije. Došli smo da obilazimo početak radova koji će trajati pet do sedam dana“, istakao je Višnjički

Posebna pažnja poklonjena je priključenju puta koji ide iz Debeljače ka glavnom magistralnom putu. Tu se radi na pojačanju svetlosne signalizacije.

„To su oni takozvani stubici sa katediopterima sa strane puta da obeležimo bele linije sa puta. To je frekventno priključenje i to će pomoći vozačima da obrate više pažnju na saobraćaj“, kaže Višnjički.

Rizično mesto za saobraćaj, posebno u zimskom periodu je deo letnjeg puta između Kovačice i Debeljače koji prelazi preko kanala. Na tom mestu nije bilo odgovarajuće zaštite.

„Sada je to izmenjeno i osigurano. Bočne ograde su postavljene i sa jedne i sa druge strane koje imaju ulogu da zaustave vozilo ukoliko dolazi do proklizavanja. Na to su nam ukazali građani i to smo prvo uradili“, objašnjava Petar Višnjički.

Opština Kovačica u potpunosti finansira sve radove

„Tačno sedam miliona dinara će biti utrošeno na kompletiranje Debeljače kao jedne kompletne celine kada je u pitanju saobraćajna signalizacija“, napominje Višnjički.

Radovi su planirani i u drugim mestima.

„Nakon završetka radova u Debeljači, plan je da nastavimo dalje u druga mesta, opet po principu najkritičnijih raskrsnica“, kaže Višnjički

Kao što kaže zamenik predsednika opštine Kovačica Petar Višnjički, radovi će biti gotovi za pet do sedam dana. Cilj je da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju kako u Debeljači tako i u čitavoj opštini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena