Yunet
 

Društvo

Dan škole i jubilej u Osnovnoj školi Branko Radičević, Veliko Središte

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. mart 2024. • 11:28 •

Dan škole i jubilej u Osnovnoj školi Branko Radičević, Veliko Središte

Osnovna škola Branko Radičević, Veliko Središte, obeležila je Dan škole i jubilej – 200 godina od rođenja našeg velikog pesnika Branka Radičevića, čije ime ponosno nosi škola.

U ime Grada Vršca, svečanom otvaranju je prisustvovao Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje, koji je uživao u nastupu talentovanih učenika.

„Dan škole veliki je događaj za učenike i kolektiv, ali i za roditelje i meštane Velikog Središta, pa je svečana sala škole bila ispunjena do poslednjeg mesta. Uživali smo u igri, pesmi, recitovanju i glumi talentovanih učenika, a priliku da se predstave publici imali su svi, najpre mališani iz vrtića čiji je nastup praćen brojnim aplauzima, a zatim učenici škole koji su pokazali veliki talenat i oduševili prisutne svojim nastupom“, izjavio je Lepir.

Na početku svečanosti prikazan je kratak film o istorijatu ove škole, a zatim su uručene nagrade najuspešnijim učenicima. Maša Vranješ, osvojila je prvo mesto na opštinskom i drugo na okružnom takmičenju „Književna olimpijada“ i ostvarila plasman na republičko takmičenje. Iva Galović, prošlogodišnja republička takmičarka, osvojila je, takođe, drugo mesto na okružnom takmičenju „Književna olimpijada“ u svojoj kategoriji. Na opštinskim takmičenjima istaklo se još mnogo učenika ove škole, osvojivši jedno od prva tri mesta, a među njima su: Aleksa Vranješ, Pavle Kral, Filip Nehez, Stefan Rajlić i Nikola Radulovac. Nisu izostali ni uspesi u sportu, ženska rukometna ekipa osvojila je prvo, a muška ekipa drugo mesto na opštinskom takmičenju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena