Yunet
 

Društvo

Potpisan ugovor o ustupanju parcela za izgradnju zatvorenog bazena u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. mart 2024. • 09:23 •

Potpisan ugovor o ustupanju parcela za izgradnju zatvorenog bazena u Vršcu

Foto: Grad Vršac

Danas je u Gradskoj kući, potpisan ugovor o ustupanju parcela između Grada Vršca i Republičke direkcije za imovinu, a u cilju pribavljanja građevinskog zemljišta neophodnog za izgradnju zatvorenog bazena u okviru kompleksa Centra Milenijum.

Ugovor je u ime Grada Vršca potpisala Gradonačelnica Dragana Mitrović, dok je u ime Republike Srbije to učinila načelnica Milena Krunić. Potpisivanjem navedenog ugovora, pokrenut je postupak regulisanja imovinsko-pravnih odnosa Grada Vršca sa Republikom Srbijom na nepokretnosti koji ispunjava sve uslove za građevinsku parcelu, a nalazi se u bloku 13 koji je namenjen sportsko-rekreativnom centru Milenijum, na kom se planira izgradnja i uređenje zatvorenog bazena.

„Stvorili su se potrebni uslovi da se kompletira vrhunski sportski sadržaj, a planovi za izgradnju bazena zatvorenog tipa, zasnivaju se na najvišim evropskim standardima. Navedeni koraci prepoznatljivi su kao vitalni za dalje unapređenje sporta i kvaliteta života naših sugrađana“, izjavila je Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, nakon potpisivanja ugovora.

Podsetimo, otvoreni bazen izgrađen je po takmičarskim standardima i preduslov je za razvoj vodenih sportova. Pored velikog, izgrađen je i mali bazen za decu. Infrastruktura i sadržaji oko bazena odlično su se uklopili sa najvećim vršačkim kupalištem, Gradskim jezerom i sada je to jedan predivan turističko-rekreacioni kompleks, koji građanima i gostima nudi brojne sadržaje i na kojem mnogi Vrščani provode vreme tokom cele godine.

Centar Milenijum i rekonstruisani stadionski kompleks, tik uz Gradski park, nakon stvorenih potrebnih uslova, upotpuniće i planirani projekat koji se odnosi na izgradnju bazena zatvorenog tipa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena