Yunet
 

Društvo

JKP Higijena: Akcija odnošenja kabastog otpada od 1. do 30. aprila

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. mart 2024. • 15:04 •

JKP Higijena: Akcija odnošenja kabastog otpada od 1. do 30. aprila

Javno komunalno preduzeće ,,Higijena“ organizovaće prolećnu akciju odnošenja kabastog otpada od 1. do 30. aprila, od 7 do 15 sati. U akciji če učestovati radne jedinice ,,Čistači“ i „Iznošenje otpada“. Građani mogu da izbace kabasi otpad kao što je stari nameštaj, ambalaža, baštensko smeće i ostalo osim građevinskog šuta.

Javno komunalno preduzeće Higijena već više od dve decenije organizje akciju odnošenja kabastog otpada u okviru koje besplatno omogućavanju Pančevcima da izbace stari namaeštaj, stolariju, baštenski otpad iz svojih kuća I dvorišta. Akcija se sprovodi po već pripremljenom rasporedu koji treba poštovati, naglašava Mišo Marković direktor JKP Higijena.

– Apelujemo na građane kao I do sada da poštuju kada je njihvo naselje I ulica po rasporedu, oni mogu ujutru do 7 sati kada naše ekipu kreću da izbace kabasti otpad. U kabasti otapd spade stari namešetaj, ambalažni otpad, stolaja, ako su naši sugrađani adaptirali svoje domove, a biće I baštenskog otpada. Zamolio bih naše sugrađane da ako imaju veće voćnjake da planiraju stare grane izbace I da to bude u normalnim količinama.

Tokom održavanja prolećne akcije, Higijena će ispunjavati svoje redovne obaveze, kao što je čišćenje grada I odošenje otpada.

– Što se tiče organizacije učestovaće naše dve radne jedinice, ono što radimo svakodnevno, a tu je I reciklaža pražnjenje plavih kanti sve će to normalno da funkcioniše. Naši sugrađani imaju priliku da izbace sve što im ne treba tokom apila, da mi to odnesemo. Svakog petka imamo reviziju terene. I uvek mogu da pozovu naše telefone, RJ Čistači mogu da nas pozovu da dođemo I vanredno, rekao je Marković.

Kako novode nadležni iz Higijene u okviru akcije pojedini otpad ne može da se izbaci I radnici ovog komunalnog preduzeća ga neće odnositi, već građani mogu sami da odnesu na staru deponiju.

– Ne mogu da izbacuju elektronski otpad, auto gume, zemlju I šut I to apelujemo da odnesu sami na staru deponiju u Ulici Dimitrija Tucovića, kako se ne bi stvarale divlje deponije, istakao je direktor Higijene.

Osim u gradu Pančevu I ove godine, radnici Higijene kabasti otpad odnosiće iz Starčeva I Dolova. 29. I 30. aprila radiće se po pozivu građana I obilaziće se teren koji je bio obuhvaćen akcijom. Za sve informacije građani mogu pozvati Higijenu na brojeve telefon 327 – 000 I 310 -203.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena