Yunet
 

Društvo

Nov objekat za predškolce u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. mart 2024. • 15:39 •

Nov objekat za predškolce u Opovu

Kako bi povećali kapacitet svoje ustanove, u Predškolskoj ustanovi Bambi u Opovu prošle godine adaptirali su staru zgradu opštinske uprave i dobili nov objekat u kome može da bude smešteno 40 dece, predškolskog uzrasta.

“Prostor smo adaptirali uz pomoć Ministarstva prosvete, Fondacije Novak Đoković I lokalne samouprave. Namenjen je za decu predškolskog uzrasta. Prostor je namenjne za 40 dece, trenutno su ovde smeštena dece predškolskog uzrasta. Mi smo time obezbedili prostor u matičnom objektu. Trenutno u našoj ustanovi 108 dece pohađa obavezan predškolski program, tu je Sakule, Baranda, Sefkerin I Opovo. U ovom objektu trenutno je 20 upisane dece”, rekla je Gordana Rajšić, direktorka PU „Bambi“ Opovo.

Mališani u vrtiću provode svakodnevno 4 sata. Za to vreme druže se sa vršnjacima, crtaju, igraju se i provode vreme napolju. Deca vreme provode u objektu koji je potpuno prilagođen njihovim potrebama.

“Volim da se igram, da crtam, da budem sa drugarima. Kada hoću nešto da crtam ja uzmem papir I crtam, kada dođe vreme da idem kući moj tata dođe po mene, ja se spremim I idem kući”, rekla je jedna devojčica.

“Ja volim da crtam, uzmem knjigu a kada dođe vreme da prestane igra ja sednem na mesto, nešto radimo, a kada dođe vreme da izađemo ja sama odem kući”, rekla je druga devojčica.

Da podsetimo, prošle godine je zahvaljujjući sredstvima Pokrajnske vlade izgrađen i nov vrtić u Sefkerinu. Na ovaj način rešen je dugogodišnji probelm roditelja sa malom decom koji žive u ovom mestu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena