Yunet
 

Društvo

Humanost na delu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2024. • 13:08 •

Humanost na delu

Život u penziji neki provode posvećeni svom životu i uživajući u nečemu što vole ali ima onih koji su se tokom života bavili humanim radom i to su samo nastavili jedna od njih je Mirjana Veljin. Osim što je volonterka seniorka u Crvenom krstu Pančevu pomaže svojoj mladoj komšinici kojoj je njena pomoć potrebna.

Ja imam komšinicu koja ima 38 godina i ona je invalid prve kategorije , nema roditelje i ja sam nju prijavila Crvenom krstu jer sam volonter već četiri godine .Njoj je bila neophodna hodalica ja sam otišla u prodavnicu za ortopedska pomagala i čovek mi je bez reči dao hodalicu,rekla je Mirjana Veljin.

Mirjana svakodnevno pomaže ovoj mladoj ženi ali posebno je obraduje i kada su praznici i svoju trpezu podeli sa njom.

Odnela sam joj i prasetinu i sve što sam sebi spremila da se i ona oseća lepo tokom praznika. Odlučila je da svojoj komšinici pomogne i da dobije nove proteze koje su joj neophodne kako bi mogla da se kreće ali ističe da joj u svemu pomažu iz Crvenog krsta Pančevo , napominje da što volontira kao seniorka u Crvenom krstu sa svojim sada već prijateljicama puno joj znači a osećaj da ste u prilici da nekom pomognete i da je vaše malo značilo nekome mnogo zaista je divan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena