Yunet
 

Društvo

Stevanović: Ne smemo zaboraviti hrabrost i dostojanstvo koje su građani pokazali tokom bombardovanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. mart 2024. • 11:50 •

Stevanović: Ne smemo zaboraviti hrabrost i dostojanstvo koje su građani pokazali tokom bombardovanja

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović uputio je poruku svojim sugrađanima u kojoj ih podseća na sve žrtve i stradanja od strane NATO bombi, koje su Pančevu naneli ogromnu bol i štetu.

„Ni 25 godina od početka NATO agresije nad našom zemljom, bol i tuga za palim žrtvama tokom akcije „Milosrdni anđeo“ nisu nestali. Ne smemo i ne možemo zaboraviti hrabrost i dostojanstvo koje su naši građani pokazali tokom tih 78 dana 1999. godine. Danas se sećamo svih heroja koji su pali za našu slobodu, svih onih koji su pretrpeli patnje i stradanja tokom tog perioda, jer su oni deo naše istorije i identiteta. Sećanje na zločinački napad nije samo podsećanje na prošlost, već i upozorenje za budućnost! Da zajedno izgradimo bolji svet, bez nasilja i sukoba i ne zaboravimo važnost mira, tolerancije i poštovanja ljudskih prava. Da zajedno, sačuvamo našu Srbiju, jer drugu otadžbinu nemamo“, poručio je na društvenim mrežama Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Podsetimo, tokom 78 dana bombardovanja, Pančevo je gađano 24 puta sa oko 60 projektila. Skoro svakodnevno Pančevo i okolina bili su meta NATO napada, a već u prvim minutima bombardovanja naše zemlje gađane su fabrika aviona Utva, vojna baza u okolini Kačareva i Kasarna 5000.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena