Yunet
 

Društvo

Četvrta Velika zlatna medalja za kvalitet rada Muzičke škole „Josif Marinković“ Vršac

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. mart 2024. • 10:53 •

Četvrta Velika zlatna medalja za kvalitet rada Muzičke škole „Josif Marinković“ Vršac

Muzička škola „Josif Marinković“ Vršac, na ovogodišnjem 19. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi“, koji se održava u Novom Sadu od 21. do 23.marta 2024. godine, osvojila je četvrtu Veliku zlatnu medalju povodom ocene kvaliteta vaspitno-obrazovne ustanove.

„Muzička škola „Josif Marinković“ iz Vršca, nastoji da zajedničkim angažovanjem učenika i zaposlenih objedini različite nastavne procese u osnovnom i srednjem obrazovanju. Dosadašnjom evaluacijom predstavljenog kontinuiteta rada Škole, aktivnosti na povećanju kvaliteta i unapređenje nastave donosi rezultate koji se odnose na upisivanje polaznika Muzičke škole kao obuhvatanje što većeg broja dece najranijeg uzrasta, a u cilju formiranja kvalitetnog muzičkog ukusa kod dece najmlađeg uzrasta, budućih učenika i naše publike, potom obrazovanje učenika u cilju obezbeđenja sopstvenog nastavnog kadra, kao i promociju kulturnih vrednosti u sredini u kojoj deluje i afirmaciju umetničke muzike, odnosno očuvanje bogate kulturne baštine i muzičke istorije Grada”, izjavila je Tatjana Gerdec Mrđa, direktorka Muzičke škole „Josif Marinković“.

U prethodnim predstavljanjima na Međunarodnom sajmu obrazovanja, 2019/2020., 2020/2021. i 2021/2022. godine, Muzička škola „Josif Marinković“ osvojila je tri Velike zlatne medalje, a kao diplomu sa posebnim priznanjem za uvođenje savremenih tehnologija u obrazovanju, 2020. godine dobila je direktorka Muzičke škole.

“Koliko zaposleni ove Škole rade na očuvanju muzičkog identiteta grada, prikazuje se sada kroz generacije učenika i zaposlenih. Ovi mladi muzičari predstavljaju uporište naše kulture i zaštitnici su vršačke muzičke tradicije. O njihovim angažovanjima prosudio je i ove godine žiri Međunarodnog sajma. Školske aktivnosti koje se neguju odnosile su se na: Podsticaj na razvoju vannastavnih aktivnosti; Projekte – razvoj muzičkog preduzetništva, digitalnih kompetencija -inkluzija i inkluzivno obrazovanje; Interkulturalno obrazovanje; Razvoj Škole u vidu otvaranja izdvojenih odeljenja“, dodala je Gerdec Mrđa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena