Yunet
 

Društvo

Ponos opštine Alibunar: Devojački bunar biser netaknute prirode

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. mart 2024. • 20:14 •

Ponos opštine Alibunar: Devojački bunar biser netaknute prirode

Opština Alibunar smeštena je u AP Vojvodini, u njenom jugoistočnom delu i pripada Južnobanatskom okrugu. Devojački bunar ili Deliblatska peščara kako volimo da kažemo, oaza prirodne lepote vazdušna banja po kvalitetu vazduha i po kojoj je Opština Alibunar prepoznatljiva.

“Devojački bunar biser prirode , jedinstvena kontinetalna pustinja u Evropi i želimo da pozovemo sve turiste da posete Devojači bunar i vidie kakva je to netaknuta priroda. Nadamo se da ćemo ove godine dobiti i akva park”, rekla je Tatjana Đurđević direktorka Turističke organizacije Alibunar.

Pored gradskog naselja Alibunar, Opštinu čini još devet naseljenih mesta: Banatski Karlovac, Vladimirovac, Dobrica, Ilandža, Janošik, Lokve, Nikolinci, Novi Kozjak i Seleuš u kojima su aktivna udruženja žena koja predstavljaju svoje raznovsno kulturno bogatstvo u ručnim radovima, humanitarnim akcijama koje organizuju, a ovaj deo Banata poznat je po višnjama i dunjama kojima su posvećene mnogobrojne manifestacije oplemenjenje starim receptima koji se na taj način čuvaju od zaborava i prenose na mlade generacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena