Yunet
 

Društvo

Ove godine u banjama i lečilištima o trošku Fonda PIO 480 penzionera

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. mart 2024. • 11:36 •

Ove godine u banjama i lečilištima o trošku Fonda PIO 480 penzionera

Na konkurs PIO Fonda za besplatan odlazak u banje i ličilišta u Srbiji imali su penzioneri čija mesečna primanja ne prelaze 39.850 dinara. Konkurs je bio raspisan 9. januara, a konačne rang liste izašle su 14.marta. Ove godine sa teritorije koju pokriva filijla PIO Fonda u Pančevu putuje veći broj korisnika, kaže Tanja Vergić Topić direktorka filijale.

  • U filijali je podneteo 1408 prijava a nakon objavljivanja rang liste bilo je 24 prigovora od čega je 7 i usvojeno. Konačne rang liste su objavljene u Udruženjima penzionera. O TROŠKU PIO Fonda ove godine ide 480 korisnika penzije što je za 140 korisnika više u odnosu na prošlu godinu. Kada direkcija PIO Fonda raspiše konkurs tada svaka filijala dobija određeni broj mesta u odnosu na broj korisnika penzija. Naši penzioneri idu u banje i lečilišta koja se nalaze u Vojovodini,rekla je Tanja Vergić Topić – direktorka PIO Fonda filijala Pančevo.

Korisnici koji će ove godine o trošku PIO Fonda boraviti u banjama, dobiće obaveštenja od termenu boravka od lečilišta u kojima će biti smešteni, naglašava Tanja Vergić Topić.

  • Naša doktorka zadužena za filijalu u Pančevu određuje na osnou medicinske dokumentacije gde će koji koirisnik penzije u koju banju ići. Nakon toga mi pošaljemo spisokove banji , a banja poziva korisnika. Zasada nismo još dobili temine, ali će neko svakako putovati već na proleće, a jedan deo penzionera će putovati na jesen, rekla je Tanja Vergić Topić – direktorka PIO Fonda filijala Pančevo

Sa teritorije koju pokriva pančevačka filijala PIO Fonda najviše penzionera boraviće u Kanjiži, njih 150, u Apatinu i Vrdniku po 100, dok će manji broj prenzionera biti smešten u Melencima i Slankamenu. Najviše je starosnih penzionera, njih 274 će putovati, a besplatan boravak dobilo je i 140 porodičnih i 65 invalidskih penzionera.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena