Yunet
 

Društvo

Više od 60 studenata započelo praksu u NIS-u

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2024. • 15:59 •

Više od 60 studenata započelo praksu u NIS-u

Kompanija NIS, kao jedan od poslodavaca sa najvećom ponudom prilika za mlade, pokrenula je novi program studentske prakse. Program je pokrenut u saradnji sa devet fakulteta u Srbiji sa kojima kompanija neguje dugogodišnje strateško partnerstvo i trajaće dve nedelje. Osmišljen je kao poseban koncept koji izlazi u susret potrebama fakulteta, kako bi studenti na završnim godinama studija obavili obaveznu stručnu praksu od 90 sati.

U prvoj sezoni programa NIS Akademiju, kako je nazvan novi program studentske prakse, pohađa 62 studenta završnih godina ili master studija Mašinskog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Fakulteta organizacionih nauka i Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, Ekonomskog fakulteta u Subotici, kao i Tehnološkog i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Program studentima donosi pripremu za tržište rada, upoznavanje sa poslovanjem na terenu i nove mogućnosti za učenje i deljenje znanja. Podrazumeva i karijerno konsultovanje, radionice za pisanje CV-ja, pripreme za razgovor za posao i simulacije poslovnog intervjua. U program su uključeni i obilasci proizvodnih pogona i poslovnih objekata NIS-a, predavanja eksperata kompanije iz različitih oblasti, soft skills radionice, kao i timski rad na zadatoj studiji slučaja.

Nakon završetka NIS Akademije, svi studenti će biti uključeni u proces selekcije za osmu sezonu NIS Calling programa studentske prakse, za koju će prijave početi u aprilu. Na taj način će NIS najboljim među njima pružiti dodatnu podršku u prvim karijernim koracima i priliku da nastave saradnju sa kompanijom, imajući u vidu novu energiju i sveže ideje koje donose mlade kolege.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena