Yunet
 

Društvo

Kovin: Održana smotra dobrovoljnih vatrogasnih jedinica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2024. • 12:55 •

Kovin: Održana smotra dobrovoljnih vatrogasnih jedinica

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Srbije i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić i predsednica opštine Kovin Sanja Petrović prisustvovali su smotri dobrovoljnih vatrogasnih jedinica. Nakon smotre usledila je dodela nove opreme koja će ovim jedinicama značajno olakšati posao na terenu.

Načelnik sektora za vanredne situacije Luka Čaušić istakao je, prilikom posete Kovinu i nakon smotre dobrovoljnih vatrogasnih jedinica, da Dobrovoljni vatrogasci imaju višestruki značaj kao i to da su oni neophodni našoj zemlji. Oni su itekako potrebni s obzirom da smo svi svedoci da se klima usložnjava i da ima sve više vandrednih situacija izazvanih vremenskim uslovima.

, Opština Kovin pomogla je opštinsko vatrogasno udruženje novim vozilima ali i neophodom opremom“ istakla je Sanja Petrović predsednica opštine Kovin i dodala da su svi dobrovoljno vatrogasci dika i ponos ove opštine.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Mramorak osnovano je 1875. godine, a do sada nikada nije prestajalo sa radom, što govori o tome da su meštani Mramorka ali i opština Kovin prepoznali njihov značaj, rekao je Aleksandar Radosavljević predstavnik dobrovoljno- vatrogasnog društvo Mramorak

Dobrovoljna vatrogasna društva redovno izlaze na teren, vode računa o svojim sugrađanima i uvek su spremni da nekome pomognu ili spase nečiji život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena