Yunet
 

Društvo

Počela izgradnja najvećeg dečijeg igrališta na Keju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. mart 2024. • 12:27 •

Počela izgradnja najvećeg dečijeg igrališta na Keju

Na Gradskom keju počeli su radovi na potavljenju dečijeg igrališta površine 850 m kvadratnih koje će biti najveće na teritoriji Grada Pančeva. Ono što ga čini posebnim pored lokacije je tartan podloga, koja je jedinstvena na teritoriji Srbije, sa motivima koji su u vezi sa našim gradom. Igralište avanture će omogućiti mališanima uzrasta od 6 meseci do 12 godina raznovrsne sprave na kojima će moći da razvijaju svoje motoričke sposobnosti. Tri sprave su namenjena i prilagođene i deci sa invaliditetom. Gradska menadzerka Maja Vitman obišla je početk radova na igralištu.

Deca prilikom igre stiču fizičke veštine, ali i neprestano uče, čak i kada to ne izgleda tako, pošto se svi dobro zabavljaju. Želimo da mališanima omogućimo aktivnu igru na otvorenom uz sticanje znanja i uspomena kojih će se sećati istakla Gradska menadzerka Maja Vitman

Dečije igralište koje radimo imaće deset sprava od kojih su tri za potrebe dece sa invaliditetom .Namera nam je da se deca druže i veliki nam je akcenat da pored sticanja fizičke aktivnosti da se druže.Postavićemo i pokretni mobilijar gde će biti postavljene klupe i kante i česmu a ono što želimo da obavestimo građane da sprave teretanu na otvorenom koje su uklonjenjene biće vraćene u drugoj fazi radova.Videćemo i sa Sportskim savezom i da će ova lokacija biti namenjena kako mališanima i omladincima i starijoj populaciji, rekla je Maja Vitman Grdaska menadžerka.

Biće postavljena mreža i zip lajn. Mreža će biti i najveća penjalica na ovim prostorima, urađena po najvišim standardima i u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta, dužine oko 20 m i visine skoro 6m najavila je Gradska menadzerka.

Pored ljuljaških sa ptičijim gnezdom , i ljuljaški biće postavljen i brodić , sa jarbolom, penjalicom i zamak sa mostićem .Ono što bih izdvojila što je najinteresantnije Zip lajn je interesantna sprava, dosta tražena i namenjena je deci uzrasta preko 4 godina. Dužina rekvizita je oko 33m, dok je sam spust dugačak 25 m. Nadamo se da ćemo obradovati ne samo mališane, već i njihove roditelje, bake i deke i da će upravo na ovom mestu imati sadržajne avanture i lepe uspomene. Penjalice ovog tipa su interesantne deci uzrasta preko 5 godina i pospešuju razvoj njihovih motoričkih sposobnosti, balansa i kordinacije. Ovaj rekvizit može koristiti oko 80-oro dece u isto vreme.

Takođe je urađeno osvetljenje prilkom izvođenja radova na Gradskom keju kako bi moglo da se koristi igralište i u večernjim satima.Treba napomenuti da je većina sprava od recikliranihn materijala. Vrednost radova igrališta je blizu 43. Miliona dinara a rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana ali je Gradska menadzerka Maja Vitman najavila je da će igralište biti završeno do 1 maja i da će oni sugrađani koji tokom praznika ostanu u gradu moćiće će da koriste novo igralište.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena