Yunet
 

Društvo

Predsednik Vučić: Zaposlene u Vojsci Srbije očekuje dalje povećanja plata

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. mart 2024. • 11:41 •

Predsednik Vučić: Zaposlene u Vojsci Srbije očekuje dalje povećanja plata

Foto: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas tokom obilaska Vojnotehničkog instituta u Žarkovu da pripadnici Vojske Srbije mogu da očekuju nastavak povećanja plata.

Vučić je podsetio da je zaposlenima u Ministarstvu odbrane povećana plata od 12,5 odsto, kao i da su pripadnici Vojske Srbije dobili povećanje od 25 odsto.

„Pored povećanja plata od 12,5 odsto plus 25 odsto imaćete još povećanja. Jedino što tražimo je više truda i rada“, poručio je Vučić tokom obilaska dronova samoubica i drugih projekata koje razvija Vojnotehnički institut.

Beogradski izbori mogu da budu 28. aprila ili 5. maja

Predsednik Srbije je izjavio danas da beogradski izbori mogu da budu 28. aprila ili 5. maja, kada je Vaskrs.

„Ako predsednik Skupštine Srbije bude izabran 11. marta, 12. ili 13. marta, nevažno, izbori moraju da budu do 11. ili 12. maja. Znači mogu da budu 28. aprila, u roku između 45. i 60. dana, po zakonu. Pa mogu da budu 28. ili petog. A petog nam je Vaskrs. Hoćete li na Vaskrs da imamo izbore?“, rekao je Vučić novinarima tokom obilaska Vojnotehničkog instituta u Žarkovu.

On je, komentarišući zahteve opozicije da izbori ne budu 28. aprila zbog praznika, rekao da moraju da se gledaju zakonske norme.

„A oni kažu, Vučiću donesi leks specijalis. Ne donosi Vučić leks specijalis. Niti je kad donosio, niti može da donese. To donosi narodna Skupština“, rekao je Vučić.

Cilj da napravimo 5.000 dronova samoubica „Komarac“

Aleksandar Vučić je obišao danas u Vojnotehničkom institutu prototipove dronova samoubica koji se koriste u eksperimentima i istakao da je cilj da se napravi 5.000 takvih bespilotnih letelica.

Vučiću su pokazali više modela dronova samoubica koje razvijaju naši stručnjaci, među kojima je i dron „Komarac1“.
„Cilj je da imamo 5.000 dronova Komaraca“, naveo je Vučić.

On je dodao da Krušik radi bojeve glave za dronove.

Predsednik Srbije je na vojnom prikazu u Nišu rekao da bi svaki vojnik u Vojsci Srbije trebalo u narednih godinu i po dana da ima i po jedan dron kamikazu „Komarac“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena