Yunet
 

Društvo

Zahvaljujući projektu „Odskočna daska“ 13 porodica poboljšalo svoj život

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. mart 2024. • 14:25 •

Zahvaljujući projektu „Odskočna daska“ 13 porodica poboljšalo svoj život

Grad Pančevo u saradnji sa Evropskom unijom prošle godine realizovao je projekat „Odskočna daska“. Zahvaljujući ovom projektu 13 ugroženih porodica dobilo je opremljene kuće sa okućnicom, čime im je omogućeno da poboljšaju svoje životne uslove, kaže Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad zapošljavanje i socijalnu politiku.

Projekat „Odskočna daska – Podrška stanovanju i aktivnoj socijalnoj inkluziji osetljivih grupa“finansiran je iz programa „Podrška Evropske unije socijalnom stanovanju i aktivnoj inkluziji“ i sufinansiran iz budžeta grada Pančeva. zahvaljujući ovom projektu 13 porodica je poboljšalo svoj život.

– Mi smo prošle godine završili jedan zanimljiv konkurs koji se zove Odskočna daska, gde smo kupili 13 kuća, a osim onog socijalno ekonomskog osnaživanja te porodice mi smo i sredili te kuće i vrlo bi mi bilo drago da obiđemo te kuće i nekog od korisnika i vidimo kako žive. Osim kupovine kuća kupili smo i mašine i opremu koje su neophodne u procesu sticanja materijalnih sredstva za neki normalan život. To se radi o 9 osoba žrtava porodičnog nasilja, radi se i o invalidnim licima i imamo jednu višečlanuj porodicu.

Projekat Odskočna daska je doprineo unapređenju životnih uslova i osnaživanju osetljivih grupa i siromašnih porodica u Pančevu, radi aktivne socijalne inkluzije. Grad Pančevo projekat je sproveo u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Solidarnost“ i Društvom za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa iz Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena