Yunet
 

Društvo

Vrtić Zabavnik, raj za pančevačke mališane

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. mart 2024. • 16:59 •

Vrtić Zabavnik, raj za pančevačke mališane

Vrtić Zabavnik otvoren je je pri godine i jedan je od najlepših objekata PU „Dečja radost“. U ovom kao i u ostalim pančevačkim vrtićima radi se po programu Godine uzleta u okvru koga se prate interesovanja dece, a koriste se i priordni materijali.

Vrtić Zabavnik nalazi se u Ulici Cara Lazara i otvoren je pre tri godine. Vrtić je uređen po najsavremenijim standardima i pohađa ga 146 dece uzrsta od godinu dana, sve do predškolaca, kaže Sofija Bugarinov glavni vaspitač u Zabavniku. I ovom kao i u svim vrtićima PU „Dečja radost“ radi se po programu Godine uzleta.

Trudimo se da prilagodimo prostor deci i njihovim interesovanjima, samim tim i prirodnim materijalima, zato skupljamo tokom čitave godine sa roditeljima reciklažni materijal koji kasnije primenjujemo u radu sa decom. Program Godine uzleta nam pomaže da što više prilagodimo decu i učimo ih prirodi i prirodnim stvarima koje su nam dostupne. Svakodnevno su deca različitog uzrasta napolju ali je nama prednost što je Narodna bašta blizu nas, gde često vodimo decu.

Deca uživaju u pravljenju igrača od prirodnih materijala. Zato karton od kutija može da postane gusanica, a loptice od novina se ubacuju u koš.

– Bacali smo loptice u koš, a pravili smo ih od papira, rekla je jedna devojčica

– Ja volim da radim isto što i Čarna, ja ubacujem loptice. Pravili smo gusenice od papira, rekao je jedan dečak

– Ja volim da pravim loptice od novina – rekao je još jedan dečak

– Gadjamo lopticama i to je zanimljivo, rekla je devojčica

I manje deca, uzrasta od 3 godine vole druženje sa vršnjacima i rado dolaze u vrtić.

– Ja se igram u vrtiću sa drugarima i imam 3 godine, rekao nam je dečak Kosta

– Volim da se igram sa drugarima, a jedan drug zove mi se Vukan, rekla je devojčica

U vrtiću Zabavnik deca najstarijeg i najmlađeg uzrsta se upoznaju, često i druže zbog organizacije soba, koja je u ovom vrtiću specifična. Svakodnevno uče da budu dobri drugari, uče se solidarnosti i da poštuju jedni druge.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena