Yunet
 

Društvo

Omoljčanke slave Osmi mart uz tradicionalni bazar rukotvorina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. mart 2024. • 13:50 •

Omoljčanke slave Osmi mart uz tradicionalni bazar rukotvorina

Udruženje žena “Omoljčanke” iz Omoljice tradicionalno je organizovalo bazar rukotvorina u čast obeležavanja Osmog marta. Ovogodišnji Osmomartovski bazar održava se u prostorijama udruženja u Omoljici do 8. marta.

Udruženje žena „Omoljčanke“ organizovalo je jubilarni 10-ti Osmomartovski bazar rukotvorina. Ove godine ima mnogo noviteta i ručnih radova, koje su članice udruženja spremile specijalno za Dan žena. Osmi mart nije samo dan u kojem se daruju pokloni, cveće i čestitke, to je i dan koji slavi žene i njihovu neprestanu borbu za pravedniji položaj i jednakost u društvu, kaže pi-ar Udruženja žena „Omoljčanke“, Ana Vugrinec.

  • Ove godine bazar se malo razlikuje u odnosu na prethodne zato što imamo veću ponudu proizvoda. Naime, negde od Nove godine dobili smo više novih članica, trenutno ih brojimo 17, i svaka od žena na ovogodišnjem bazaru predstavlja svoj proizvod.

Ana Vugrinec otkriva šta će sve posetioci biti u prilici da vide na ovogodišnjem osmomartovskom bazaru.

  • Ovih dana u udruženju ćete moći da vidite različite proizvode, koji će biti zgodni za poklone ženama. Tu su ručno rađene minđuše, ručno rađeni baštenski patuljci, imamo mnogo svežeg i veštačkog cveća, imamo magnete, domaće žute kolače sa višnjama, tako da je ove godine ponuda poprilično veća, tu su i slike određenih žena koje se time bave, tako da će ove godine sigurno biti za svakoga ponešto.

U Udruženju žena „Omoljčanke“ očekuju da posećenost bude dosta veća u odnosu na prethodne godine, upravo zbog širokog spektra proizvoda koji se nude posetiocima. Ovogodišnji bazar traje do 8. marta, a prostorije udruženja biće otvorene od 8 do 20 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena