Yunet
 

Društvo

NSZ: Aktivne mere zapošljavanja koje finansira Evropska unija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. mart 2024. • 16:28 •

NSZ: Aktivne mere zapošljavanja koje finansira Evropska unija

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javne pozive za realizaciju paketa mera koje su namenjene dugoročno nezaposlenim licima u okviru Projekta koji finansira Evropska unija, IPA 2020 u 2024 godini, kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja. Zainteresovani informacije mogu pronaći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje ili u filijalama ove službe.

Nacinalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive za podršku dugoročno nezaposlenim licima u okviru projekta „Implementacija inovativnih mera aktivnog zapošljavanja i pristupa za povećanje integracije dugoročno nezaposlenih, mladih, žena, osoba sa invaliditetom i teže zapošljivih grupa na tražištu rada – IPA 2020 u 2024 godini“. Dugoročno nezaposlena lica su ona koja su duže od 12 meseci na evidenciji službe, kaže Jelena Šinik direktorka NSZ filijala Pančevo.

  • Projekat je finansiran od strane EU i kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja. U ovoj godini biće aktuelan paket mera i to je Javni pozive za realizaciju mera na radnom mestu za dugoročno nezaposlena lica uz subvenciju za zapošljavanje. Javni poziv za subvenciju zarade za dugoročno nezaposlene osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva. Treći je program za dodelu subvencija za zapošljavanje dugoročno nezaposlenih lica i četvrti javni poziv se odnosi na subvenciju zarade za zapošljavanje dugovročno nezapolsenih lica.
  • Ono što treba da se naglasi jeste da javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje ostaje otvoren do 11.marta ove godine dok su za ostale javni pozivi otvoreni do kraja godine, odnosno do utroška sredstava

Javni pozivi i neophodna dokumentacija nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

  • Filijala Pančevo pokriva Alibunar, Kovačicu, Kovin i Opovo tako da svi ovi javni pozivi se odnose naše opštine i u svim našim kancelarijama mogu se dobiti informacije

Projekat koji finansira Evropska unija kao vid podrške merama aktivne politike zapošljavanja sprovodi se u 4 filijale u Srbiji, u Pančevu, Požarevcu, Jagodini i Prokuplju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena