Yunet
 

Društvo

Predavanje na temu bezbednosti dece na internetu u OŠ „Vasa Živković“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. februar 2024. • 14:55 •

Predavanje na temu bezbednosti dece na internetu u OŠ „Vasa Živković“

U Osnovnoj školi „Vasa Živković“ u Pančevu održano je predavanje na temu bezbednosti dece na internetu, na kom su prisutvovali mnogi roditelji ali i nastavnici.

Učenici petog i šestog razreda Osnovne škole „Vasa Živković“ iz Pančeva kao i njihovi roditelji imali su priliku da odlušaju predavanje koje su za nih spremili edukatori Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu. Mi smo pre svega ovde da ukažemo na to da Nacionalni kontakt za bezbednost dece zaista posoji i da je osnovan pre sedam godina i da postoji besplatan borj telefona 19833 koji mogu da pozovu svi građani istakla je Emina Breković edukator nacionalnog center za bezbednost dece na internetu.

Samo kada pogledate koliko roditelja je došlo vidite koliko su zapravo ovakva predavanja bitna. Danas nam deca puno vremena provode ispred televizora, računara i na pametnim telefonima, i ako mislimo da nam deca sede u bezbednom okruženju u svojoj sobi ipak to okruženje i nije tako bezbedno istakla je Danijela Ivanovski direktorka Osnovne Škole „Vasa Živković“

Nacionalni centar za bezbednost dece na iternetu direktno je povezan sa svim institucijama koje su potrebne kako bi svako svako dete bilo bezbedno. Tako da ako vi ili vaše dete trpite internet nasilje slobodno se javite na besplatan broj telefona 19833i prijavite slučaj a mi će mo se potruditi da u najkraćem mogućem pediodu i rešimo vaš problem poručuju iz ove ustanove.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena