Yunet
 

Društvo

Održana prezentacija vetroparka „Pupin”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. februar 2024. • 07:49 •

Održana prezentacija vetroparka „Pupin”

Na prezentaciji vetroparka “Pupin”, održanoj u zgradi opštine Kovačica, stanovništvo se upoznalo sa planiranom dinamikom izvođenja radova i planiranim rokovima završetka pojedinih radova, transportnom rutom dopremanja opreme, načinom obaveštavanja lokalne zajednice o svim značajnijim aspektima izgradnje kao i o postupku za podnošenje eventualnih žalbi i pritužbi građana. Miloš Colić, generalni direktor kompanije „New Energy Solution“ otkrio je dokle se stiglo sa postavljanjem vetrogeneratora i koji su im ciljevi za ovu godinu.

Trenutno je postavljeno 38 vetrogeneratora koji proizvode električnu energiju, u planu je da do kraja ove godine podignemo još 16 novih jedinica novih vetrogeneratora koji će početi sa proizvodnjom električne energije.

Miloš Colić je potom otkrio koliko će vremena biti potrebno da se završi izgradnja vetroparka “Pupin”, s obzirom da je kompletna priključna infrastruktura urađena tokom gradnje vetroparka “Kovačica”.

Mi smo izveli veliki broj radova na infrastrukturi kao pripremu za vetropark Pupin tokom izvođenja radova za vetropark Kovačica. Izgradnja vetroparka Pupin će faktički trajati do kraja ove godine, i to će biti jako efikasno i brzo završeno. Mi sa radovima počinjemo u toku ove nedelje, i zato smo došli u opštinu da izvršimo prezentaciju, da obavestimo javnost da će radovi početi, i da ljudi budu informisani na koji način i kako će se oni vršiti. Mi očekujemo da se izgradnja završi do kraja ove godine, i da ćemo već krajem godine početi sa proizvodnjom električne energije.

Colić zaključuje da je ovo oblik energije koji će imati veliki uticaj i udeo u ukupnoj potrošnji električne energije, te da iz tog razloga građani mogu očekivati još novih projekata.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena