Yunet
 

Društvo

Ulaganja u vodovodnu mrežu u Kovinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. februar 2024. • 18:28 •

Ulaganja u vodovodnu mrežu u Kovinu

Javno preduzeće „Kovinski komunalac“ prošle godina imalo je značajna ulaganja u vodovodnu mrežu u samom gradu. Zamenjeno je skoro 5 kilometara starih azbestnih cevi. Ove godine zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila opština Kovin biće urađena rekonstrukcija potisnog voda.

Tokom 2023 godine Javno preduzeće „Kovinski komunalac“ izvršilo je rekonstrukciju vodovodne mreže. Prema rečima Milana Milovanova direktora ovog predueća zamenjnoje 4, 7 kilometara starih azbesno cementnih cevi. Ove godine biće nastavljen posao na vodovodnoj mreži.

– Sklopljen je važan ugovor, opština je razumela potrebe građana i naše probleme. Taj ugovor je vezan za rekonstrukciju potisnog voda to je veoma složen deo kanalizacije, posao je vredan oko 13 miliona dinara, a opština je obezbedila sredstva i radove ćemo realizovati u ovoj godini. Tu je bio problem je jer je često dolazilo do havarija i izlivanja fekalija, tako da smo mi u razgovoru sa opštinom objasnili koliko je to za sve nas značajno i oni su nas razumeli. Ove godine ćemo rešiti taj višedecenijski problem

Prema rečima Milana Milovanova ovo je veoma značajan posao za stanovnike Kovina, jer više neće dolaziti do havarija na delu kanalizacione mreže.

– Ovo je veoma značajno, posebno za stanovnike tog dela Kovina, to je Krečanska ulica jer su oni imali neprestano problem sa tim, a ovim ćemo trajno rešiti taj problem

Osim ulaganja u vodovodnu mrežu, prošle godine je u Kovinskom komunalcu bilo značajnih ulaganja i u mehanizaciju. Iz sopstvenih sredstava kupljne su nove mašine koje olakšavaju rad na terenu zaposlenima u ovom javnom preduzeću.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena