Yunet
 

Društvo

Učenici iz uzdina među dobitnicima konkursa „Energija je svuda oko nas“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. februar 2024. • 18:38 •

Učenici iz uzdina među dobitnicima konkursa „Energija je svuda oko nas“

Među dobitnicima na konkursu „Energija je svuda oko nas“ su i učenici osnovne škole „Sveti Georgije“ iz Uzdina. Ovi projekti su korisni za učenike, jer se time razvija svest o očuvanju životne sredine.

Na konkursu pod nazivom „Energija je svuda oko nas“ između 77 nagrađenih učenika, našli su se i učenici iz Uzdina. Učenici ove škole već deset godina učestvuju na ovom konkursu, na kojem ostvaruju značajne rezultate.

– Već deset godina učestvujemo na ovom projektu i veoma puno nagrada smo osvojili. Najdraža nagrada nam je bila 2016. godine kada smo osvojili prvo mesto kao škola Sveti Georgije. Deca su bila veoma srećna jer su dobil računar kao glavnu nagradu. I drugih godina smo osvajali dosta nagrada iz različitih kategorija. U celom projektu učestvuje ceo tim profesora, i prepoznatljivi smo po tome što uvek osvajamo neku nagradu, i drago nam je zbog toga.

Učenici iz Uzdina su ove godine na ovom konkursu osvojili četiri nagrade u dve kategorije.

– Osvojila sam prvo mesto u kategoriji multumedijalne prezentacije. Priporemila sam se mesec dana i moj mentor je bila Kostanca Đolović.

– Osvojila sam treće mesto na konkursu. Predstavila sam se sa jednom maketom, jer mi se sviđa likovno i htela sam da isprobam šta sve mogu. Insirisala me skica kuće koju je moj otac nacrtao u želji da tako izgleda naša kuća.

„Energija je svuda oko nas“ je projekat koji se realizuje u osnovnim i srednjim školama pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, sa ciljem da se probudi svest i problemu energije kod mlađih članova našeg društva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena