Yunet
 

Društvo

Dobra saradnja grada Pančeva i ustanova koje se bave  socijalnom zaštitom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. februar 2024. • 12:21 •

Dobra saradnja grada Pančeva i ustanova koje se bave  socijalnom zaštitom

Grad Pančevo i Centar za socijalan rad „Solidarnost“ imaju dobru saradnju zahvaljujući kojoj se ostvaruju osnovan prava socijalno najugroženijih kategorija građana. Prema rečima Milenka Čučkovića grad preduzima i finansira mere zahvaljujući kojima se ostvaraju ta prava. On ističe da je dobra saradnja i sa ustanovama čiji je osnivač pokrajna.

– To je Dom slepih gde imamo 120 korisnika koji boravi tamo. Imamo Dom Srce u Jabuci za osobe sa posebnim potrebama gde imamo popunjen kapacitet od 180 osoba. Imamo Dom za decu bez roditeljskog staranja Spomenak gde imamo preko 20 korisnika, a u okviru Doma imamo i Prihvatilište koje je lokalnog karaktera gde imamo kapacitet do 8 osoba,rekao je Milenko Čučković – gradski većnik za rad zapošljavanje i socijlanu politiku.

Kako bi uvek bili na usluzi najstarijim sugrađanima grad Pančevo sarađuje i sa Gerontološkim centrom, ističe Milenko Čučković.

– Mogu da kažem da imamo dobru saradnju sa Gerontološkim centrom, gde je takođe osnivač Pokrajana i gde su kapaciteti popunjeni. U okviru Centra funkcionišu nam Klubovi za odrasla i stara lica gde se ostvaruju osnovna prava naših najstarijih sugrađana. To je pre svega pomoć u kući odnosi se na teško pokretne naše sugrađane i njih svakodnevno obilaze gerontodomaćice. Na terenu imamo 16 gerontodomaćica koje obilaze 70 korisnika. U okviru Klubova imamo i penzionerski obrok gde grad subvencioniše određeni broj ljudi odlukom Centra za socijlani rad. Oni taj obrok koriste u Klubovima gde mogu da ručaju, rekao je Milenko Čučković – gradski većnik za rad zapošljavanje i socijlanu politiku.

Od prošle godine rad Narodne kuhinje prebačen je u okvire Crvenog krsta Pančevo, a prema rečima Čučkovića svakodnevno se obezbeđuju topli obroci za oko 1000 najugroženije stanovnike grada i sela.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena