Yunet
 

Društvo

U Gradskoj kući u Vršcu organizovan prijem za vinare

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. februar 2024. • 09:43 •

U Gradskoj kući u Vršcu organizovan prijem za vinare

Član Gradskog veća za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, Slobodan Jovanov ugostio je u Gradskoj kući vršačke vinare. Razgovaralo se o elaboratu Geografskog porekla, koji je u planu da se završi 2024. godine.

Javna rasprava i prezentacija, predviđena je za april ove godine. U planu je da se elaborat, nakon toga, da na usvajanje Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede, kako bi proizvodi naših vinara posle 13 godina vratili oznaku Geografskog porekla.

Grad Vršac je sufinansirao ovaj elaborat.Današnji prijem je iskorišćen za evaluaciju daljih koraka ka unapređenju kapaciteta vršačkih vinarija i poboljšanju turističke ponude Grada Vršca.

Predviđena je podrška vršačkim registrovanim vinarijama na „Wine vision by open Balkan“ od strane lokalne samouprave. Vinari su izrazili veliku zahvalnost gradonačelnici Dragani Mitrović, zbog pružene podrške putem raznih manifestacija i trudu da se unapredi vršačko vinogorje.

Bliže se „Dani mladih vina“ u Gudurici, te je to odlična prilika i za sve Vrščane da pruže podršku i u što većem broju posete jednu od takvih manifestacija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena