Yunet
 

Društvo

Kvalitetna saradnja JKP Grejanja i Mašinske škole Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. februar 2024. • 12:31 •

Kvalitetna saradnja JKP Grejanja i Mašinske škole Pančevo

Dragan Lukić i Nemanja Đorđević učenici su Mašinske škole Pančevo, smer bravar zavariač. Već dve godine osim što imaju praktičnu nastavu uškoli oni idu i u javno komunalno preduzeće Grejanje gde se upoznaju sa kompletnim procesom rada.

– Najviše radimo zavarivanje, a kada nas majstori kažu mi idemo i na teren, rekao je Dragan Lukić – učenik Mašinske škole Pančevo

– Zanimljiv je posao, idemo i na teren i toje i fizički posao. Ja želim da nastavim da radim u Grejanju zasada, a za budućnost ćemo videti, rekao je Nemanja Đorđević – učenik Mašinske škole Pančevo.

Profesor u Mašinskoj školi Pančevo Jovica Latković kaže da je za decu veoma važno što mogu da se tokom školovanja upoznaju sa procesom rada ali i sa sredinom u kojoj će nastaviti da rade po završetku školovanja.

– Mi sa Grejanjem imamo izuzetnu saradnju, sa instruktorima Zoranom Milojevićem i Branimirom Ignjatovićem, oni obučavaju našu decu i trude se da ih nauče sve što oni znaju. Oni tamo savlađuju i druge stvari, jer se nikada u životu ne zna šta će morati da znaju da rade.

Zahvaljujući dobroj saradnji u novoj školskoj godini na inicijativu Grejanje Mašinska škola Pančevo će uvesti i novi smer instalater grejanja, hlađenja i klimatizacije.

– Na osnovu dobrog dosadašnjeg iskustva mogu da kažem da smo na našu inicijativu u toku ove godine a u saradnji sa Mašinskom školom i Ministarstvom je odobreno jedno novo odlljenje, što znači da će višeučenika dolaziti u budućnosti kod nas na praksu , rekao je Predrag Živković – direktor JKP „Grejanje“.

U Mašinskoj školi naglašavaju da oni već 5 obrazovnih profila koja su uključena u dualno obrazovanje, ali da privrednici uvek imaju potrebe i za novim smerovima.

– Mi ove godine planiramo, prilikom upisa nove školske godine da uvedemo inovi smer instalter grejanja, hlađenja i klimatizacije kako bi naša preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija i JKP Grejanje ostvarila benefite koje donosi dualno obrazovanje, rekao je Nenad Dojčinović – direktor Mašinske škole Pančevo.

Veliki broj deca po završetku školovanja počne da radi u preduzećima u kojima su sticala praktična znanja. Želja Dragana Lukića i Nemanje Đorđevića jeste da po završetku školovanje prvo zaposlenje dobiju upravo u Grejanju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena