Yunet
 

Društvo

U Vladimirovcu održana 7. hajka na lisicu i šakala

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. februar 2024. • 09:07 •

U Vladimirovcu održana 7. hajka na lisicu i šakala

Sunčano nedeljno jutro osvanulo je iznad atara na teritoriji opštine Alibunar. Njemu su se posebno obradovali lovci iz lovačkog udruženja Fazan koji su vredno radili i pripremali se kako bi hajka na vladimirovačku lisicu i šakala protekla u najboljem redu. Da su Vladimirovčani dobri domaćini uverili smo se i sami, a tome je svedočilo i preko 200 lovaca iz cele Srbije, ali i susedne Rumunije.

Pakurski Jovan ove godine bio je srećne ruke i uspeo je da odstreli jednog lisca. Jovan kaže da je ljubav prema lovu u njihovom domu deo porodične tradicije.

Lovačko udruženje Obrenovac pripada Gradu Beogradu, sastoji se od 17 lovačkih sekcija, najbrojnije je udruženje na beogradskoj teritoriji i broji 1075 lovaca. Jedan od njih je i Ivan Lazarević kojem je pošlo za rukom da u vladimirovačkoj hajci takođe odstreli lisicu. Ivan sa ponosom ističe da su članovi ovog lovačkog društva pre svega čuvari prirode.

Šakal je izuzetno opasna divljač koja se brzo razmnožava i lako prilazi urbanism sredinama pa se iz tog razloga i sprovode hajke na ovog predatora. Što se vladimirovačke hajke tiče, ostaje nam samo da zaključimo da je i ovogodišnja bila veoma uspešna, a lovci po svemu sudeći zadovoljni. Zahvaljujući organizatorima gosti su imali celodnevni ugođaj počevši od tradicionalnog doručka pa sve do prigodne svečanosti na kojoj su najboljima dodeljeni pehari, nagrade i zahvalnice, a koja je u sjajnoj atmosferi i raaspoloženju potrajala do kasnih večernjih sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena