Yunet
 

Društvo

U planu uređenje dvorišta pančevačkih vrtića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. februar 2024. • 15:24 •

U planu uređenje dvorišta pančevačkih vrtića

U pančevačkim vrtićima tokom čitave godine organizuju se različite aktivnosti. Mališani se ovih dana propremaju da obeleže februarske prazike, kao i one koji nas čekaju u martu. Ilijana Mišković, direktorka PU „Dečja radost“ kaže da sa lepim vremenom deca će raditi i na uređenju svojih dvorišta.

Mališani vole da dolaze u vrtić jer tamo svakog dana imaju različite zanimljive obaveze. Crtaju, pevaju, igraju se sa drugarima, a često i uređuju prostor u svom vrtićima. Ovih dana pripremaju se da obeleže praznike koje slavimo u februaru, ali počinju da prave i poklone za 8. Mart, kaže Ilijana Mišković, direktorka PU „Dečja radost“. Ipak, najviše posla imaće sa dolaskom toplijeg vremena kada svoje aktivnosti premeštaju napolje.

– Sada nam stiže i lepo vreme pa ćemo se baviti uređenjima naših dvorišta. Po Godinama uzleta idemo na prirodne materijale , važno je da vaspitači uključe i roditelje, pa da se oni oduzovu i pomognu deci i vaspitačima i da srede to kako bi deca uživala i lepše provodila slobodno vreme u vrtićima.

Pomoć u poslu koji je planiran kada dođe lepo vreme pružiće im i radnici u pančevčakim javno komunalnim.

– Želim da naglasim da ćemo kao ustanova imati saradnji sa drugim javnim preduzećima kao što su Zelenilo, Higijena, Vojvodinašume, da ćemo zasaditi nove sadnica, takva iskustva imali smo i prošlih godina. Da se potrudimo da deca imaju što lepši boravak u prirodi, kaže Ilijana Mišković – direktorka PU „Dečja radost“.

Zahvaljujući programu Godine uzleta po kome rade vaspitačice u Pančevu deca uče koliko je važno da se koriste prirodni mateijali. Oni u svom radu koriste drvo, karton, papir, platno i od toga prave najznaimljivije predmete koji krase njihove vrtiće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena