Yunet
 

Društvo

Grad Pančevo:  Javni poziv da dodelu besplatnih auto sedišta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. februar 2024. • 14:53 •

Grad Pančevo:  Javni poziv da dodelu besplatnih auto sedišta

Grad Pančevo raspisao je javni poziv za dodelu besplatnih auto sedišta roditeljima čija su deca rođenja tokom 2022.godine i do 30.juna 2023.godine. Obrazac zahteva može da se preuzme u uslužnom centru Gradske uprave, gde se roditelji ili staratelji prijavljuju. Poziv je otvoren do 19.februara.

Roditelji ili staratelji koji imaju dete rodjeno tokom 2022.godine ili u prvoj polovini 2023, konkretnije do 30.juna prošle godine mogu da se prijave za besplatno auto sedište koje dodeljuje grada Pančevo, kaže Predrag Živković predsednik gradskog Komiteta za bezbednost saobraćaja.

– Da bi ispunili kompletne uslove neophodno je da imaju prijavu prebivališta ne teritoriji grada i da u svom vlasništvu imaju putničko vozilo. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše sugrađane koji ispunjavaju ove uslove da učestvuju na ovom javnom pozivu i da obezbede besplatno auto sedište koje obezbeđuje grad. Ovaj javni poziv traje od 8. Februara, sve do 19.02. Sve neophodne informacije nalaze se na sajtu našeg grada i obrasci i prijavni formulari. Ako postoji bilo kakava potreba svako kome je neophodna pomoć može dođe do zgrade Gradske uprave u odeljenje za saobraćaj koje se nalazi na trećem spratu i zatražiti dodatne informacije.

Obrazac za prijavu može sa pronaći na sajtu grada Pančeva ili se može preuzeti u Uslužnom centru Gradske uprave, gde roditelji ili staratelji predaju zahteve sa neophodnom dokumentacijom.

– Ove godine imamo za ovu godinu, za ovaj raspon od godinu ipo dana oko 400 auto sedišta. Po toj dinamici iz predhodnih godina nadamo se da ćemo imati dovoljno. Ukoliko čak i ne bude, ljudi koji ispunjavaju uslove će ih dobiti jer imamo i obećanje iz Agencije za bezbednost saobraćaja da ćemo dobiti i dodatna kako bi svi naši sugrađani iskoristili ovo svoje pravo i obezbedili sebi besplatno auto sedište, rekao je Predrag Živković .

Kao i svake godine prilikom dolaska po auto sedište u Gradsku upravu roditelji će biti u prilici da pogledaju film o tome koliko je auto sedište važno za bezbedni prevoz dece, a dobiće i sve neophodne informacije o tome kako se pravilno postavlja sedište u automobil. Poziv je otvoren do 19.februara, a sve inforamcije o konkursu zainteresovani mogu pronaći na sajtu grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena