Yunet
 

Društvo

Pantransport: Više autobusa do Beograda

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. februar 2024. • 16:36 •

Pantransport: Više autobusa do Beograda

U preduzeću Pantransport najavljuju da će sa nastavnikom školske godine za studente pojačati broj autobusa koji će saobrćati do Beograda u jutarnjim časovim. Prema rečima Ivana Cvetanovića, šefa saobrćaja u Pantransprtu na ovaj način će omogućiti veći konformt putnicima koji koriste najprometniju liniju.

U Pantransportu očekuju povećan broj putnika na liniji za Beograda zbog nastavka školske godine za studente. Zato će u jutarnjim satima biti pojačan broj polazaka, a zbog gužve isto če biti učinjeno i u popodnevnim satima, kaže Ivan Cvetanović, šef saobraćaja u Pantransportu.

– To ide od 6.45, 7.10, 7.30, 7.45 po još jedno vozilo se uključuje. I 8.00 i u 9.00 imamo još jedan polazak, ,u 8.00 sati smo uveli polazak do Skupštine u Beogradu. To su neki udarni polasci za koje očekujemo da će biti opterećeni kada studenti krenu na predavanja. Do 9 sati ćemo imati pojačano a mi ćemo pratiti da li je neophodno to da radimo i posle 9.00 sati. Iskustvo nam govori da do 9 sati treba pojačati broj autobusa koji saobraćaju do glavnog grada, rekao je Cvetanović.

Od 15. januara na snazi je zimski red vožnje koji je doneo novine na pojedinim polasncima na liniji prema Ivanovu, kao i na gradskoj liniji broj 8. Cvetanović kaže da ova odluka zasda daje očekivane rezultate.

– Uglavnom su dva polaska bila ključna, to je polazak u 9.30 i 13.30 za Ivanovo i sada saobraća u 13.20. Broj putnika ostao je nepromenjen, međutim bolje se popunjava autobus u Omoljici, tako da možemo da kažemo da je to zasada uspelo. Što se tiče linije broj 8 tu smo postigli najveći efekat, jer polazak u 9.40 je prazniji pa kada autobus na liniji broj 8 bude u Starčevu ispred 14 skupi mnogo više putnika. Polazak u 9.20 je rasterećenije i bolji za putnike.

Korisnici usluga Pantrnsporta mesečne karte za februar mogu da kupe do 6. februara. Šalteri na autobusoj stanici rade od 6 do 20 sati i subotom od 7 do 15 . Prodaja polovine mesečnih karata počeće već 13.februara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena