Yunet
 

Društvo

Maturanti škole „Paja Marganović“ se pripremaju za prijemni ispit

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. februar 2024. • 16:52 •

Maturanti škole „Paja Marganović“ se pripremaju za prijemni ispit

Maturanti Ekonomske škole „Paja Marganović“ uveliko se pripremaju za upis na željene fakultete. Profesori ove obrazovne ustanove organizovali su, kao i svake godine, pripremnu nastavu za one učenike koji smatraju da im je pomoć potrebna.

Učenici treće i četvrte godine Ekonomske škole „Paja Marganović“ iz Pančeva spremaju se za prijemne ispite za fakultete koje žele da upišu. Većina njih planira da nastavi da se bavi ekonomijom, ali tu su i koje žela da upišu prava, matematiku, ali i učiteljski fakultet.

Učenici koji žele da polažu matematiku imaju mogućnost za dodatnim časovima u školi, istakla je Sandra Popovski profesorka matematike u ovoj školi.

Prema rečima Branke Marković profesorke turističke grupe predmeta, škola svake godine đacima organizuje pripremnu nastavu, što je po planu i programu.

Ekonomska škola ima sedam smerova i kako ističe direktor ove obrazovne ustanove Nebojša Popovski, njihovi maturanti se već polako pripremaju za dalje školovanje.

Ekonomska škola „Paja Marganović“ važi za jednu od jačih srednjih škola na teritoriji grada Pančeva. Iz ove obrazovne ustanove poručuju da će se potruditi da svako dete koje upiše njihovu školu, pre svega, izađe sa više znanja i sposobnosti za dalji život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena