Yunet
 

Društvo

Kvalitetna voda za sve stanovnike opštine Opovo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. januar 2024. • 10:51 •

Kvalitetna voda za sve stanovnike opštine Opovo

Fabrika vode je jedno od najznačajnijih postrojenja na teritoriji opštine Opovo zahvaljujući kome se svi stanovnici ove južnobantske opštine sanbdevaju kvalitetnom pijaćom vodom. Prošle godine tokom leta bilo je manjih problema koji su brzo rešeni, kaže Igor Vujić iz Javnog preduzeća Mladost.

– Prošle godine smo imali određenih problema, najviše letos sa olujama koje su nam pravile problem u komunikaciji, jer su se kidali kablovi kada padne grana. Ove godine je u planu da deo koji je najkritičnije ukopmo te kablove u zemlju, da ne bi smo imali više tih problema. U podstanici u Sefkerinu došlo je do pucanja glavnog ventila, bilo je poplave, pa sumo itamo ugradili nov orman najnoviji, zahvljujući kojem vidimo sada kakava je situacija. Uradili smo jedan baj pas, tako ga mi zovemo, tako da ako se nešto slučjno desi u Sefkerinu mi možemo direktno iz Opova da distrubuiramo vodu i da izbegnemo taj moment da ostanu bez vode stanovnici ovog sela, da dovlačimo cistarne , da ljudi budu nekoliko dana bez vode, rekao je Igor Vujić – rukovodilac Sektora proizvodnje vod i zelenila u JP „Mladost“

U Opovu je 80 posto zamenjenih vodovodnih cevi. u Javnom preduzeću Mladost kažu da ove godine nastavljaju poslove na zameni.

– Svake godine se menjaju cevi i to je ono što radi opština, prošle godine je ovaj posao urađen u 3 ulice. Ove godine treba da se uradi Slatinska ulica, kao i projektno tehnička dokumentacija za Nušićevu i Kratku ulicu. Trenutno je Opovo sa 80 posto pokrivenom novim vodovodnim cevima rekao je Igor Vujić – rukovodilac Sektora proizvodnje vod i zelenila u JP „Mladost“.

Ove godine u planu je da se uradi kompletan remon Fabrike vode kako bi se umrežile i podstanice koje rade u Sakulama i u Sefkerinu. Na taj način će nadležni imati bolji uvid šta se dešava svakog momenta u ovom postrojenju, pa će meštani opštine Opovo osim kvalitetne vode imati i kvalitetnu distribuciju vode.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena