Yunet
 

Društvo

Bezbednost u školama među prioritetima PU Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. januar 2024. • 14:27 •

Bezbednost u školama među prioritetima PU Pančevo

Bezbednost u školama jedan je od prioriteta Policijske uprave u Pančevu. Do sada nije bilo problema, a policija i škole radiće na unapređenju bezbednosti kroz nastavak zajedničkih aktivnosti. Pored dežurnog policajca, u osnovim školama u Južnom Banatu sprovodi se i preventivni projekt „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“.

Saradnja policije i škola u Pančevu, ali i u celom Južnom Banatu je na zadovoljavajućem nivou. Cilj je prevencija i unapređenje sigurnosti.

-Do sada u školama nije bilo uznemirujućih ili situacija koje bi ugrozile bezbednost. Nesuglasice među učenicima bile su najčešće pojave koje je rešavala sama škola, kaže Goran Planojević, zamenik načelnika Odeljenja PU Pančevo.

Mnogo nam znači prisustvo policajca koji pre svega ima preventivu ulogu, rekao je Goran Bokanić, direktor Osnovne škole „Đura Jakšić“.

U ovoj školskoj godini MUP i ministarstvo prosvete realizuju projekat „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“. Projekat se sprovodi i u osnovim školam u Južnom Banatu. Mlađi uzrasti se edukuju o bezbednosti u saobraćaju i u vanrednim situacijama, dok učenici od petog do osmog razreda imaju radionice o prevenciji vršnjačkog nasilja. Cilj ovog preventivnog projekta je da deca prepoznaju određene bezbednosne rizike i da nauče kome da se obrate za pomoć.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena