Yunet
 

Društvo

Svetosavska akademija svečano je upriličena u dvorani Kulturnog centra u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. januar 2024. • 09:57 •

Svetosavska akademija svečano je upriličena u dvorani Kulturnog centra u Pančevu

U prepunoj dvorani Kulturnog centra Pančevo upriličena je još jedna svečana Svetosavska akademija, manifestacija koja se u našem gradu uspešno održava preko dvadeset godina. I ovoga puta započela je izvođenjem himne Svetom Savi u izvedbi Srpskog crkvenog pevačkog društva pod dirigentskom palicom Vere Carine.

Domaćin ovog svečanog događaja bio je protojerej Slađan Tubić, a čuvenu svetosavsku besedu održao je protođakon Hrama Svetog Save na Vračaru Mladen Kovačević koji kaže da je svetosavlje kao duhovno nasleđe važno da nam bude pouka i primer kako se kroz život treba kretati, da nas u nevolji osnaži,u malodušnosti motiviše, a u tuzi uteši.

U bogatom kulturno – umetničkom programu svetosavske akademije svake godine učestvuju razni izvođači. Tako smo ove godine bili u prilici da uživamo u izvedbama Dečijeg hora i podmladka crkvenog pevačkog drutva, u sjajnim igračkim veštinama nekoliko ansambla KUD Stanko Paunović kao i mnogih drugih izvođača.

Pokrovitelji Svetosavske akademije su Grad Pančevo i Srpska praoslavna Crkvena opština Pančevo centar. Učesnici i realizatori ove manifestacije veruju da će se ova tradicija nastaviti u čast jednom od najznačajnih ličnosti srpskog naroda Svetom Savi.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena