Yunet
 

Društvo

Obeležen Dan profesionalnih vozača i automehaničara u Domu Omladine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. januar 2024. • 09:50 •

Obeležen Dan profesionalnih vozača i automehaničara u Domu Omladine

U Domu Omladine u Pančevu organizovana je akcija u kojoj su pored članova Saveza vozača Pančeva učestvovali i građani. Svi prisutni su radili teorijski test iz poznavanja saobraćajnih propisa. Predsednik skupštine Saveza vozača Pančeva Stojan Tegeltija kaže da je ova manifestacija uveliko postala tradicija u našem gradu.

– To je takozvana provera znanja svih mogućih struktura. Tu su i profesionalci, a i obični građani. Cilj je bio da se skupimo, razmenimo iskustva, popričamo, dodatno se edukujemo, kao što je već i tradicija, rekao je Stojan Telgetija.

Savez vozača je osnovan još davne 1951. godine i ove godine proslavljaju 73 godine rada. Iste godine kada je i osnovan, Savez je pokrenuo tradicionalnu akciju povodom Dana vozača i ona traje sve do danas. Bora Pejić, sekretar Saveza vozača i automehaničara grada Pančeva, kaže da su ovakvi skupovi od neprocenjive važnosti za njih.

– Mi smo u svom sastavu imali auto školu, ali smo je pre par godina zatvorili, tako da je sada ostalo samo ovo takmičenje. Takođe, u julu imamo praktični deo testa, gde će se na poligonu takmičiti vozači B,C i D kategorije.

Kada je reč o ostalim aktivnostima Saveza, treba napomenuti i to da će ova organizacija u julu mesecu organizovati i praktični deo takmičenja, koji će podrazumevati upravljanje motornim vozilima na poligonu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena