Yunet
 

Društvo

Na izboru pedijatra godine u Srbiji prvo mesto pripalo dr Aleksandri Araškov

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. januar 2024. • 12:33 •

Na izboru pedijatra godine u Srbiji prvo mesto pripalo dr Aleksandri Araškov

Specijalista pedijatrije i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja Vršac, dr Aleksandra Araškov proglašena je za pedijatra godine u Srbiji. dr Araškov je među 800 pedijatra iz cele Srbije, ubedjivo osvojia najveći broj glasova.

– Predivan je osećaj. Nakon jubileja naše Škole roditeljstva, gde nam je Sebamed bio pokrovitelj te akcije, oni su došli na ideju da u našem dispanzeru, ljudi glasaju za najboljeg pedijatra. Roditelji su se u velikom broju odazvali i zahvaljujući njima i svim građanima Vršca, ja sam uspela da dobijem ovu nagradu, kao rezultat mog rada u ovoj ustanovi. Zahvaljujem se upravi DZ, mojim kolegama, svim građanima Vršca i svim glasačima, rekla je dr Aleksandra Araškov, načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu dece i omladine DZ Vršac

Iza doktorke Araškov stoji 22 godine uspešnog specijalističkog staža u Domu zdravlja Vršac, koji je na jedinstven način prepoznat od strane pacijenata, kolega, uprave ove ustanove kao i velikog broja građana Vršca koji su i sami bili njeni pacijenti.

– S obzirom da sam ove godine u parilu dobila i povelju Srpskog lekarskog društva, mnogo sam ponosna na ovo jer su upravo ovo pravi glasovi mojih pacijenata. Ima tu čast da budem lekar njihove dece i veoma sam srećna. Nalazim se u predsedništvu Udruženja pedijatara Srbije već pet godina rekla je naša sagovornica.

Kampanja „Za najboljeg pedijatra“ održava se drugu godinu za redom, sa ciljem da se izrazi zahvalnost pedijatrima koji pružaju potpunu podršku od prvog dana rođenja deteta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena