Yunet
 

Društvo

Održana vojna svečanost u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. januar 2024. • 10:59 •

Održana vojna svečanost u kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu

Na svečanosti povodom obeležavanja dana 72. brigade za specijalne operacije, pred strojem pripadnika brigade, sumirani su rezultati rada u godini za nama i uručena priznanja najboljim pojedincima. Svima prisutnima dobrodošlicu je poželeo komandant 72. brigade za specijalne operacije general Miroslav Talijan.

– Dobrodošli na Savindan, krsnu slavu i dan 72. brigade za specijalne operacije. I pre Save Nemanjića, bili smo Srbi, a od njega znamo da smo Srbi, i učimo kakvi treba da valjamo kao Srbi, te vas zato, poštovani i uvaženi gosti, na početku obraćanja pozdravljam radosnicom i rečima – Danas Srbi svi i svuda, slave jednu istu slavu, proslavljaju svoga srpskog svetitelja Savu, rekao je general Miroslav Talijan.

Na svečanosti je istaknuta vrhunska obučenost, visok moral i profesionalizam pripadnika brigade u realizaciji svih dodeljenih zadataka. General Miroslav Talijan istakao je da su svi oni nalaze tu sa jednim ciljem, a to je odbrana Republike Srbije i njenih građana.

– Zahtevam da i dalje radite savesno i odgovorno. Da svi zajedno budemo dostojni svetih znamenja pred kojima ovde stojimo, našim državnim i ratnim zastavama, i onim duhovnim barjakom Svetog Save. Poštovani gosti, pozivam Vas da i u ovoj godini otpratite i podržite čitav korpus događaja, uspeha i rezultata kojima ćemo još jednom potvrditi izuzetnu borbenu gotovost i operativnu sposobnost brigade, u obavljanju glavnog zadatka, a to je odbrana Republike Srbije, rekao je general Talijan.

Nakon ceremonije, položeni su venci u spomen-sobi ove jedinice. Svečanosti je, pored brojnih vojnih službenika, prisustvovao i gradonačelnik grada Pančeva Aleksandar Stevanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena