Yunet
 

Društvo

Uručeni bicikli najboljima na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. januar 2024. • 17:04 •

Uručeni bicikli najboljima na takmičenju „Šta znaš o saobraćaju“

Grad Pančevo i Komitet za bezbednost grada Pančeva, u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, uručili su bicikle učenicima koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”. Osam učenika je nagrađeno za znanje i trud u oblasti saobraćajnih propisa.

Svih osam učenika koji su nagrađeni ove godine bili su iz OŠ ”Dositej Obradović” iz Omoljice. Ovo je samo jedan od programa koje Grad Pančevo i Komitet za bezbednost u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, organizuju kako bi se podigla svest o bezbednosti u saobraćaju i unapredila saobraćajna kultura.

Dodela nagrada učenicima koji se ističu na ovom polju je samo jedan od načina da se podstakne interesovanje i motivacija učenika na temu bezbednosti u saobraćaju. Ovi programi su usmereni na sve grupe, od vrtića, preko osnovnih do srednjih škola i imaju za cilj da se deca i celokupno društvo upoznaju sa saobraćajnim propisima i pravilima ponašanja u saobraćaju, ističe Tatjana Božić, gradska većnica za obrazovanje.

-Zahvaljujem se gradu Pančevu što je prepoznao naš rad i trud. Ovaj projekat je vrlo važan za celu državu, jer se deca uče saobraćajnoj kulturi, ističe Miodrag Tasić nastavniik iz Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Omoljice,rekao je nastavnik Miodrag Tasić.

Kroz sprovođenje kvizova, takmičenja, edukativnih radionica, seminara i drugih sličnih aktivnosti, Grad Pančevo, Komitet za bezbednost grada Pančeva i Agencija za bezbednost saobraćaja nastoje da podstaknu učenike da se aktivno uključe u ovu temu i unaprede svoje znanje i veštine koje će im biti korisne u svakodnevnom životu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena