Yunet
 

Društvo

Potpisan ugovor u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. januar 2024. • 17:07 •

Potpisan ugovor u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“

Grad Pančevo i UNDP potpisali su ugovor za realizaciju projekta „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“. Ovaj projekat Grada Pančeva deo je projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“, koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.
EU za Zelenu agendu u Srbiji | United Nations Development Programme (undp.org).

Projekat „Mere za unapređenje kvaliteta vazduha u Pančevu“ sprovodiće Grad Pančevo u partnerstvu sa JKP „Zelenilo“ Pančevo u narednih godinu dana (od 01.12.2023. do 31.11.2024. godine).

Cilj projekta je unapređenje kapaciteta grada Pančeva za bolju kontrolu ambrozije kao važnog alergena i prirodnog emitera PM čestica putem osavremenjavanja opreme za košenje ambrozije, sprovođenja kampanja uklanjanja ambrozije, monitoringa polena,podizanja svesti javnosti o značaju uklanjanja ambrozije i informisanje o načinima kako da se to uradi u domaćinstvima.

Vrednostsufinansiranja obezbeđenog kroz inicijativu „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ je 42.980 USD, što iznosi 50% vrednosti projekta, a Grad će preostalih 50% sufinansirati iz svojih redovnih programa za monitoring polena i uklanjanje ambrozije sa teritorije grada Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena