Yunet
 

Društvo

JP „Mladost“: Rad na unapređenju i stabilnom snabdevanju vodom u Opovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. januar 2024. • 12:20 •

JP „Mladost“: Rad na unapređenju i stabilnom snabdevanju vodom u Opovu

Javno preduzeće „Mladost“ iz Opova ove godine ima u planu da izvrši potpuni remont Fabrike vode i da na taj način unapredi rad ovog postrojenja. Time će biti omogućen stabilan pritisak i uredno snabdevanje vodom svih građana opštine Opovo vodom.

Tokom predhodnog perioda bilo je manjih problema u Fabrici vode u Opovu , zbog čega su nadležni iz Javnog preduzeća „Mladost“ koje upravlja ovim postrojenjem odlučili da ove godine izvrše kompletan remont i poboljšaju rad.

  • Inženjeri koji će nam unaprediti rad tako da možemo da umrežimo naše podstanice u Sefkerinu i Sakulama sa fabrikom da imamo kompletno uvid šta se dešava u svakom trenutnku. Menjaćemo i sofver koji je sada već zastareo i dotrajao i onda ćemo imati kako kvalitetnu vodu tako ćemo imati i kvalitetnu distrubuciju vode.

Fabrike vode snabdevaju se svi građani opštine Opovo, s tim da Sakule i Sefkerin imaju svoje podstanice, a Baranda direktro dobija vodu iz Opova. Ovih dana radnici su na terenu i radi se na poboljšanju snabdevanja svih građana opštine Opovo pijaćom vodom.

  • Ono upravo što smo sada završili jeste taj frenkventi regulator pritiska tako da sada imao konstantan pritiska od 4 bara u mreži što je jedna od početnih stvari koji smo hteli da uradimo vezano za remont fabrike. U tome nam pomaže opština Opovo jer mi od njih tražimo subvencije jer sami ne bismo mogli to da uradimo, tako da ja korsitm priliku da im se zahvalim jer posao možemo da završimo.

Opovo se vodom snabdeva iz takozvanog Dunavskog sliva, imaju 4 bunara i prema rečima Igora Vujića iz Javnog preduzeća Mladost građani ove južnobanatske opštine piju izuzetno čistu i kvalitetnu vodu, što potvrđuju i analize pančevačkog Zavoda za zaštitu zdravlja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena