Yunet
 

Društvo

Brose Pančevo: Javor za zelenije Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. januar 2024. • 14:12 •

Brose Pančevo: Javor za zelenije Pančevo

U cilju održivog poslovanja, a sa namerom da i dalje bude društveno odgovorna kompanija Brose nastavlja da brine o gradu i građanima gde god da posluje. Tim povodom u blizini mesta gde će biti glavna autobuska stanica posađeno je 35 stabala javora. Ovoj akciji, pored zaposlenih u kompaniji Brose prisustvovali su i predstavnici grada Pančeva.

Kompanija Brose je, u nameri da doprinese zdravijem i lepšem okruženju za građane Pančeva, tokom akcije pošumljavanja u blizini mesta gde će biti glavna autobuska stanica, posadila 35 stabala javora. Ovom akcijom potvrđuju da su kompanija koja brine životnoj sredini, rekao je Andi Šmit, direktor za ljudske resurse u kompanije Brose.

Moram da kažem da sam posebno ponosan što smo ovde i možemo da doprinesemo održivoj i zelenijoj budućnosti. Mi smatramo da je ovo naša dužnost i kao kompanije i dužnost prema društvu i ovoj okolini. Zato mi koristimo održivost u svakoj odluci kojoj donosimo u našem poslu svakog dana – zaključio je Šmit

Matijas Tupi, direktor fabrike Brose Pančevo istakao je da kompanija ne proizvodi samo delove za automobile već i vodi računa o životnoj sredini.

  • Za dvadeset godina postojanja kompanija Brose je procenjivala, ocenjivala i izveštavala o emisiji CO2. Mi vodimo računa o životnoj sredini gde god da poslujemo. Vodimo računa o logistici, poslujemo u lokalu ne samo radi dobrog biznisa već i u cilju očuvanja životne sredine. Mi želimo da zaštitimo našu sredinu i veoma smo ponosni što možemo da uradimo mnogo dobrog za grad Pančevo i učinimo ga zelenijim, održivim i lepšim – rekao je Matijas Tupi, direktor fabrike Brose Pančevo.

Jovana Stojanović iz kompanija Brose istakla je da je ponosna što je deo nje dodavši da Brose osim što je lider u svojoj branši itekako vodi računa o zaštiti životne sredine. Jako sam ponosna što sam deo kompanije, zato što pre svega brinemo o našim zaposlenima kroz razne benefite, kantinu, imamo čak i runing tim. Naglasila bih da sam srećma što sam deo ovoga danas i što možemo da učinimo okruženje boljim – dodala je Jovana Stojanović, kompanija Brose

Katarina Banjai, članica gradskog veća zadužena za zaštitu životne sredine grada Pančeva, rekla je da je Brose jedna od društveno odgovornih kompanija koja brine o životnoj sredini i ovom akcijom je to potvrdila.

48 Pančevo kao industrijski grad se bavi rešavanjem kvaliteta vazduha i želimo da unapredimo tu oblast i zbog toga sprovodimo razne mere. Jedna od tih mera je ozelenjavanje gradskih površina. Svake godine uz pomoć JKP “Zelenilo” grad posadi oko 4000 stabala

Banjai je istakla da kompanija Brose nastavlja koracima grada Pančeva i nastavlja da ozelenjava Pančevo. Ovom prilikom ona im je zahvalila što su se priključili njihovoj misiji u zaštiti životne sredine. Poželela je i da ova sadanja postane tradicija i da se tim povodom okupljamo svake godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena