Yunet
 

Društvo

Puno radno vreme pančevačkih vrtića od ove nedelje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. januar 2024. • 15:11 •

Puno radno vreme pančevačkih vrtića od ove nedelje

Od ove nedelje pančevački vrtići počeli su da rade u punom režimu. Sve grupe i svi vaspitači su u svojim vrtićima i radi se po programu koji je aktuelan tokom cele godine. Pojedina deca ove nedelje su i na Divčibaram gde učestvuju u radu zimskog kampa.

Posle novogodišnjih i božićnih praznika, od ove nedelje svi vrtići Predškolske ustanove „Dečja radost“ počeli su da rade punom parom. Razlog zašto je bilo manje dece u vrtićima u predhodnom periodu je i zimski raspust, na kome su bili školarci, koji je završen 15.januara.

– Imali smo dežurne vrtiće, roditelji su bili o tome obavešteni, sve je funkcionisalo u najboljem redu. 8.januara je bio neradni dan, pa smo imali problem posle toga sa grejanjem u vrtiću Petar Pan, koje je startovalo malo kasnije, ali smo to brzo rešili . Uklonili su se tehniči problem I sve funkcionisalo kako treba. Deci je važno da budu sa decom, da budu sa vaspitčaima koji su se školovali za rad sa decom. Oni znaju da rade sa decom I ta promene se kod dece I ne primećuje.

Za naredni period Ilijana Mišković najavljuje dosta aktivnosti. Mališani u vrtiću Petar Pan, koji se nalazi u naselju Mladost, se već pripremaju za proslavu Svetog Save, a veoma aktivno je i u ostlim objektima Dečje radosti.

– Od ponedeljka se svi vraćamo u svoje vrtiće, u svoje objekte, sobe I sa svojim vaspitačima. Nema više dežurstva, rdim punom parom. A za predstojeći pšraznik, Svetog Savu pripremamo dosta toga u vrtićima

Mališani iz pojedinih pančevačkih vrtića, starijeg i najstarijeg uzrasta trenutno borave na Divčibarama, u gradskom odmaralištu gde se održava zimski kamp. Tamo učestvuju u radu različitih radionica i borave na snegu i čistom vazduhu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena