Yunet
 

Društvo

Zimski kamp na Dvčibarama za decu iz pančevačkih vrtića

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. januar 2024. • 20:20 •

Zimski kamp na Dvčibarama za decu iz pančevačkih vrtića

Mališani iz pančevačkih vrtića boraviće na Divčibarama u gradskom odmaralištu od 14. do 19.januara. Oni će učestvovati na radionicama koje će biti organizovane u okviru zimskog kampa. Ovo je veoma bitna aktivnost za decu iz Pančeva jer se druže sa mališanima i borave na čistom vazduhu, kaže Ilijana Mišković, direktorka PU „Dečja radost“.

Natalija Jošević ima 5 godina, pohađa vrtić Pupoljak, i prvi put putuje na Divčibare na zimski kamp. Veoma je srećna što će provesti vreme sa svojim drugarima i vaspitačicom i što će uživati na snegu.

Samnom ide Lenka, Simona, Ana, Joka i Zara, ide nas šestoro i Bilja (vaspitačica). Demo na Divčibare, tamo ćemo da se sankamo, grudvamo, pravimo sneška i da naučimo da se spuštamo niz brdo

Zimski kampovi na Divčibarama u pančevačkom odmaralištu drugačije su koncipirani od letnjih kolonija i kampova, kaže Biljana Golubović vaspitačica i kordinator za muzičko na kampu. Deca su angažovana tokom boravka na planini a dosta vremena provode i na čistom vazduhu i snegu.

  • Deca po nekom kružnom principu prođu sve radionice, svaki dan o jednu, muzičku, likovnu, ekološku, sportsku i englesku. Ja sam koordinator muzičkih radionica a tu su i moje kolege i svako je koordinator za različitu radionicu. Deca pored toga što borave na svežem vazduhu na snegu, imaju i edukativni sadržaj. Oni su sa nama veom opuštenu, već su navikli kako treba da se rade, tu su i drugi pedagozi i mi to sve radimo i jednoj opuštenoj atmosferi, kao kod kuće samo što promene ambijent i to njima veoma prija

U pančevačkim vrtićima i dalje se oseća duh praznika, a prva ovogodišnja aktivnost jeste upravo zimski kamp na Divčibarama.

  • Kod nas je veoma živo, duh tih praznika još uvek traje. Tokom januara još uvek je tu ta praznična čarolija. I sve to prenosimo i na Divčibare. Mislim da je za decu važno , bitno je da borave na lepom i svežem vazduhu, tamo je više pao svneg i bitno je da se druže sa svojim vršnjacima i da prođnju sve te naše radionice koje će biti organizovanje na kampu

Sa početkom drugog polugodišta u školama i svi pančevački vrtići počeće da rade uobičajeno i punim kapacitetom, kaže Ilijana Mišković. Njih do kraja meseca očekuju i priprema za obelažavanje Svetog Save, školske slave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena