Yunet
 

Društvo

Saveti veterinara: Kako zaštiti pse od zime

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. januar 2024. • 21:57 •

Saveti veterinara: Kako zaštiti pse od zime

Sa dolaskom januara, zimske radosti donose i izazove, posebno kada je reč o zaštiti naših četvoronožnih prijatelja od hladnoće, soli, snega i leda. Veterinarka Katarina Pribak podelila je sa nama savete o tome kako možemo efikasno zaštititi šapice naših mezimaca tokom ovih hladnih dana.

Zimske šetnje mogu biti divno iskustvo za naše ljubimce, ali ekstremni uslovi mogu imati negativan uticaj na njihove šapice. So koja se koristi za otapanje leda na trotoarima i putevima može iritirati njihovu osetljivu kožu, dok hladnoća i led mogu izazvati pukotine i oštećenja, ističe veterinarka Katarina Pribak.

„Savetujem higijenu šapica posle šetnje. Vodom treba skinuti so i namazati neku kremu na šape. Bitno je izbegavati najhladniji deo dana, pogotovo kada se radi o manjim rasama, koje su osetljivije i imaju kraće noge. Bitno je da se posle šetnje pas osuši, da ne bude mokar. Kada se primeti da se pas baš pokvasio, ne treba se zadržavati više napolju“, napominje veterinarka Pribak.

Zaštita šapica naših ljubimaca tokom zimskih dana zahteva pažljiv pristup. Pravilnom negom i upotrebom odgovarajuće opreme, možemo obezbediti udobnost i dobrobit naših mezimaca tokom hladnih meseci. Poslušajte savete veterinara i omogućite svom ljubimcu sigurno i srećno zimovanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena