Yunet
 

Društvo

Pojačan rad JKP „Grejanje“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. januar 2024. • 16:58 •

Pojačan rad JKP „Grejanje“

JKP Grejanje ovih dana radi pojačano zbog izuzetno niskih dnevnih i noćnih temperatura. Prema rečima Predraga Živkovića direktora JKP Grejanje u slučaju da i tokom dana temperature budu u minusu, a noći budu veoma hladne, toplane će raditi i tokom čitave noći kako bi stanovi korisnika ovog sistema bili topli.

Od početka nedelje temperature su u minusu i JKP Grejanje je krenulo da radi pojačano na isporuci toplotne energije. Grejanje je još početko grejne sezone potpisalo ugovor sa JP Srbijagas, tako da ima dovoljno energenata za ovu zimu.

– Pojačano proizvodimo i isporučujemo toplotnu energiju. Što znači da toplane u zavisnosti od spoljašne temerature počinju da rade ranije, ali isto tako i završavaju, bez obzira i što naša gradska odluka propisu rad toplana od 5 sati ujutru do 21 sat. Nastavićemo i dalje ovakvim intenzitetom da radimo, a ako se pogoršaju vremenski

uslovi, ukolko i tokom dana budemo imali konstanto temerature u minusu tada ćemo krenuti sa 24 časovnim grejanjem- Ono što nam je najvažnije jeste da nam stanovi budu topli, da tempertura u njime ne bude ispod 20 stepeni, tako da bez obzira kakava zima bude bila i koliko dugo bude trajala trudićemo se da maksimalno ispoštujemo naše korisnike.

Radnici Grejanja rade u smenama i imaju veoma odgovoran posao, koji zahteva konstantnu pažnju, rekao je za RTV Pančevo Slađan Košić, zaposlen u Toplani na Sodari.

Imamo programe za praćenje sistema, stanja kotolova, utroška gasa, temperaturu ka potrošačima, povratnu informaciju od potrošača i od svega toga zavisi kvalitet grejanja. Ovo je veoma odgovoran i zahtevan posao, smenski rad je u pitanju. Naša toplane greje Sodaru, kej, Tamiš kapije, centar grada, sve do Karađorđeve ulice, do Dinama Na sistem daljinskog grejanje priključeno je oko 13 ipo hiljada objekata, što znači da se više desetina hiljada Pančevaca greje na ovaj način. Mnogi investitori koji zidaju zgrade su potpisali ugovor sa ovim komunalnim preduzećem, pa u Grejanju kažu da će se u narednim godinama i povećati broj korisnik

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena