Yunet
 

Društvo

Sneg nije omeo život u gradu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. januar 2024. • 14:47 •

Sneg nije omeo život u gradu

Pao je prvi sneg i u Pančevu, a dežurne službe su ga spremno dočekale. Zimska služba je tokom čitave noći radila na čišćenju puteva prvog prioriteta, dok su radnici JKP Higijena bili angažovani na čišćenju prilaza bitnim insituticijama u gradu. Autobusi Pantransporta na pojedinim pravcima su imali kašnjenja. Svi su spremni i za nove snežne padavine koje najavljuju metereolozi.

Zimska služba nalazi se u drugom stepenu dežurstva, angažovano je sedam vozila na čišćenju ulica prvog prioriteta, kaže Slave Bojadžievski, direktor Javnog preduzeća Urbanizam.

Tokom noći radnici JKP Higijene bili su angažovani na čišćenju centra grada od snega. Oni su tokom dana nastavili ovaj posao i u svim naseljima u gradu. Posipaju i so kako se ne bi stvorila poledica rekli su za RTV Pančevo Igor Stavrevski – izvršni direktor komunalnog sektora i Mišo Marković – direktor JKP Higijena.

Sneg nije mnogo omeo ni autobuse Pantransporta. Ipak zbog dužine relacija ima kašnjenja na pojedim pravcima, zbog sporije i bezbednije vožnje, kaže Ivan Cvetanović , šef saobraćaja u Pantansportu.

Nadležni apeluju na sve učesnike u saobraćaju da voze sporije i opreznije. Zbog padavina i niskih temperatura stvara se led na kolovozu i zato je potrebno koristiti zimske gume i prilagoditi brzinu uslovima u saobraćaju i stanju puta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena