Yunet
 

Društvo

Počela prijava za plivanje za Časni Bogojavljenski krst

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. januar 2024. • 15:13 •

Počela prijava za plivanje za Časni Bogojavljenski krst

Ove godine biće organizovano 10 . plivanje za Časni Bogojavljenski krst na Tamišu 19. januara. Zainteresovani mogu da se prijave do 14. januara, a mogu da plivaju punoletni i kršteni građani koji ne moraju da budu sa teritorije grada Pančeva. Organizatori događaju su Preobraženski i Uspenski hram, Grad Pančevo, Turistička organizacija Pančevo, Udruženje Srpska Sparta, Konjički klub Pančevac 1926, gradska preduzeća i mnogobrojni sponzori.

U Pančevu se već 12 godina organizuje plivanje za Časni bogojavljenski krst, s tim da će se ove godine plivati po deseti put. Prijavljivanje zaniteresovanih za Časni krst počelo je 4. januara, kaže Vidosava Vicanović, sekretar Udruženja sportista i ljubitelja sporta Srpska Sparta.

-Mogu da se prijave svi punoletni i kršteni građani i građanke, ne moraju da budu Pančevci mogu da dođu iz bilo kog grada, ne moraju da budu ni iz Srbije. Bitno je da prođu obavezan lekarski pregled koji podrazumeva pregled lekara specijaliste, kod nas to radi dr Đurđev, specijalista sportske medicine i laboratoriju koja je neophodna radi detaljnijih uvida u zdravstveno stanje plivača.

Prijavljivanje za plivanje traje do kraja nedelja, a potom će biti organizovani lekarski pregledi za sve prijavljene, rekla je Vidosava Vicanović.

-Do 14. Januara svi koji žele da se prijave mogu to da urade putem telefona 066 345 – 029 ili na FB stanici Vidosava Vicanović.

Ove godine Tamiš se izlio iz korita i to predstavlja nov izazov za organizatore. Kako ništa ne prepuštaju slučaju i ovoga puta će biti sve provereno pre samog događaja.

-Ja se nadam da će voda da se povuče da nam otvori donje šetalište. Svakako će ronioci proveriri teren i sigurnost plivača, da li je bezbedno u ovakom slučaju plivati, da li postoje neke poteškoće i ako bude sve u redu krenuće se odavde. Moraće par koraka da naprave pa će polako na označenom mestu zaplivati u Tamišu, kaže Vidosava Vicanović.

Plivači koji budu plivali ove godine za Časni bogojavljenski krst prisustvovaći 19.januara Liturgiju u Preobraženskom hramu posle koje će se uputiti na Tamiš. Organizatori događaja su Usprenski i Preobraženski hram, grad Pančevo, Turisitička organizacija Pančevo, MZ Gornji grad, Udruženja sportsita i ljubitelja sporta Srpska Sparta, javna predzeća i mnogobrojni sponzori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena