Yunet
 

Društvo

Velibor Martinović, gost emisije „Lice nacije”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. januar 2024. • 17:43 •

Velibor Martinović, gost emisije „Lice nacije”

U svetlosti današnjeg praznika nadamo se najboljem – miru na Zemlji, slozi među ljudima i svemu onome što nam je potrebno, rekao je veroučitelj Velibor Martinović gostujući u prazničnoj emisiji „Lice nacije“ autora Marka Milutinovića. Na Božić veroučitelj Martinović poručuje da bez obzira na otuđenost i odsustvo empatije i dalje čovek traži ćoveka.

Gostujući u emisiji „Lice nacije“ veroučitelj Velibor Martinović, na najradosniji hrišćanski praznik Božić, govorio je o ubrzanom načinu života i odsustvu empatije. Kako je rekao emocije traže vreme, a mi živimo u vremenu u kojem smo bombardovani informacija i nemamo vremena da ih „preradimo“.

Molitvom „Oče naš“ koja je molitva zajednice započinje čas veronauke, a završava molitvom Bogorodice Djevo.

Svoje učenike uvek vraća na holistićki pristup gradivu kako bi naučeno usvojili, a ne zaboravili. Kako kaže nastavu kreira kroz inkluzivni dijalog.

Veroučitelj Velibor Martinović rođen je u Virovitici, a živeo je u Daruvaru do 1991. godine kada je zajedno sa porodicom zbog rata izbegao u Srbiju. Pored teologije završio je i arheologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.Tadašnjeg nastavnika kasnije sveštenika Luku Bosanca smatra duhovnim pokretačem, a vladiku Atanasija Jevtića duhovnim ocem. Sretao se tokom studiranja i sa patrijarhom Pavlom, a 2021. godine dobio je zahvalnicu od patrijarha Porfirija za rad na polju verske nauke.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena