Yunet
 

Društvo

Prošle godine rođeno manje beba u odnosu na prethodnu godinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. januar 2024. • 12:26 •

Prošle godine rođeno manje beba u odnosu na prethodnu godinu

Samo sedam minuta posle ponoći u pančevačkom porodilištu je rođena prva beba i to devojčica.Od početka godine još dvadeset četiri bebe su rođene .To su najlepše vesti kako za roditelje, rodbinu tako i za sve nas jer je naš grad bogatiji za te male divne stanovnike.U protekloj godini nažalost rođeno je 92 bebe manje u odnosu na 2022 istakao je načelnik Ginekološko akušerskog odeljenja Opšte bolnice doktor Zoran Petrović.

Prošle godine rođeno je 1.300 beba okruglo što je 92 manje u odnosu na predhodnu imali smo osam bizanačkih trudnoća 8 dečaka 672 a devojčica . Ova godina je lepo krenula bilo bi divno kada bi se tako nastavilo i evo već petog imamo do sada rođene 24 bebe . Pančevačko porodilište na taj broj beba ima 24 posto carskih rezova a 76 posto su vaginalni porođaji sa tom statistikom mi smo u vrhu u Srbiji.

Pančevačko porodilište sprovdi već godinama program bebi frendli ali nega beba u prvim danima ukoliko mama još nije spremna povrena je babicama u boksu.

Mi imamo bebi frendli program ukolko mama nije spremna mi smo tu da pomognemo i istovremeno sa njima obavljamo zdravstveno vaspitni rad kako bi što spremnije bile kada odu kući, rekla je Sanja Stanisavljević glavna sestra Službe ginekologije i akušerstva.

Mislim da za sada imamo dosta majki koje u porodilištu započinju prvi podoj i u prvih 72 časa . Inače 2024 godina je dobro počela nadamo se da će tako i da ostane i da u ovoj godini bude još više beba u našem Pančevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena