Yunet
 

Društvo

,,Omoljčanke“ organizovale tradicionalni Božićni bazar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. januar 2024. • 11:36 •

,,Omoljčanke“ organizovale tradicionalni Božićni bazar

Na ovom jedinstvenom Božićnom bazaru rukotvorina, posetioci imaju priliku da izaberu unikatne rukotvorine kojima mogu da ulepšajusvoje domove ili da kupe poklone za svoje najbliže. Ana Vugrinec izUdruženja žena „Omoljčanke“, kaže da na ovom bazaru svaki gost može da nađe nešto za sebe.

Naše članice su pripremile Božićne aranžmane, organske igračke sa motivima Božića, slatke i slane delišese, razne vrste vezova, tkanica, tako da svaki posetilac koji dođe moći će da pronađe neki ručni rad i eventualno obraduje svoje najbliže, ili pazari nešto za sebe.

Božićni bazar u Omoljici traje već jednu deceniju, a cilj je da ova manifestacija postane jedan od bitnijih kulturnih događaja u toku godine. Takođe, ova godina nam je izuzetno značajna zato što udruženje žena „Omoljčanke“ takođe slavi 10 godina postojanja, i trudićemo se da ovu tradiciju održimo na dalje.

Posetioci do 6. januara mogu da vide mnogo toga, od unikatnih božićnih ukrasa do ručno izrađenih suvenira, heklanih radova, ukusnih domaćih delikatesa, organskih igračaka, zimske garderobe prirodne kozmetike, Božićni bazar oživljava raznolikost veština članica Udruženja „Omoljčanke“ i jača duh lokalne zajednice.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena